Спорт

Историја исписана у Убу: Први бод у елити за Јединство Немање Матића

Јединство са Уба уписало је први бод у Суперлиги Србије, а историја је исписана у двобоју са Текстилцем из Оџака, захваљујући изједначујућем голу Аћимовића и то у 94. минуту
Историја исписана у Убу: Први бод у елити за Јединство Немање Матића© Antonio Ahel/ATAImages

Клуб из Уба који је у власништву Немање Матића, а који је сменио пре неколико дана тренера Ивана Радовановића, коначно је прекинуо црни низ пораза.

Новајлија у елитном друштву очајно је стартовао, са максимална четири пораза уз само један постигнут и чак 11 примљених голова, с тим што треба узети у обзир да је у прва два кола играо против Црвене звезде у гостима и Партизана на свом терену.

Домаћин је повео већ у трећем минуту преко Дејана Ђурића, да би Димитрије Аћимовић касним голом, непосредно пре последњег судијског звиждука послао лопту у мрежу за историју и први освојен бод Јединства у Суперлиги.

Све је ишло ка томе да ће Текстилац уписати други везани тријумф у Суперлиги, али је Аћимовић био ближи од пиштаљке.

Томе је кумовала лоше постављена одбрана екипе из Оџака која је дозволила да се Аћимовић нађе сам у казненом простору и да без проблема матира голмана Браћа.

Подсетимо, Црвена звезда и Партизан одложили су своје мечеве овог викенда због обавеза наредне недеље на европској сцени.

Црвено-бели требало је да играју са ТСЦ-ом, док је Партизан имао заказан меч са Радничким из Ниша у Хумској.

image