Спорт

Звездин таленат поручује: Спремни смо за Норвешку и пут у Лигу шампиона

Фудбалер Црвене звезде Огњен Мимовић изјавио је да црвено-бели спремни путују у Норвешку на први меч плеј-офа за пласман у Лигу шампиона са екипом Бодe Глимта
Звездин таленат поручује: Спремни смо за Норвешку и пут у Лигу шампиона© Bane T. Stojanovic/ATAImages

Први меч плеј-офа за пласман у Лигу шампиона између првака Србије и Норвешке биће одигран у уторак од 21.00 на крајњем северу Европе.

"Још пре самог жреба смо били свесни да нећемо извући лаког противника, а када смо видели да ће то бити екипа Боде Глимта знали смо одмах да је пред нама тежак двомеч. Причали смо и темељно обратили пажњу на све факторе који нас очекују у Норвешкој, од временских услова и врсте подлоге па до оних најситнијих детаља када је у питању сам терен. Вредно смо се припремали и спремни путујемо у Норвешку. Имамо велики мотив да се нађемо поново у елити европског фудбала", рекао је Мимовић.

Он је истакао да је позитивна ствар што се прва утакмица игра на гостујућем терену.

"Град Боде се налази на крајњем северу Норвешке, али без обзира на локацију стадиона мислим да ћемо имати подршку навијача. Знамо да без њих није исто, а убеђен сам да ће један део трибина бити 'црвено-бели'. Мислим да колико год ће нама бити тешко да се прилагодимо у Норвешкој, да ће исто тако бити незгодно њима када слете у Београд. Драго ми је што ће реванш бити на Маракани, а на нама је да испунимо све захтеве стручног штаба", поручио је Мимовић.

Реванш меч биће одигран 28. августа у Београду. Победник овог двомеча пласираће се у Лигу шампиона.

image