Спорт

Гундоган се опростио од Немачке, а одлази и из Барсе - Гвардиола би да га врати у Сити

Велике промене овог лета за Илкаја Гундогана. Како јавља италијански новинар Фабрицио Романо, искусни везиста се опростио од репрезентације Немачке, али је одлучио и да напусти Барселону овог месеца
Гундоган се опростио од Немачке, а одлази и из Барсе - Гвардиола би да га врати у СитиGetty © Alex Caparros / Contributor

Гундоган је на друштвеним мрежама објавио потврду свог напуштања националног тима и одлуке да више не наступа у дресу са државним грбом.

Тиме се придружио Тонију Кросу, који је протеклог лета не само напустио Немачку, већ и читав фудбал. Ипак, посебно занимљиво је питање Гундоганове будућности у клупском фудбалу.

Како каже Романо, Гундоган ће до краја месеца напустити Барселону, пошто нови тренер Каталонаца Ханси Флик не види њега као једног од кључних играча у тиму. Уз то, наводи се да је Манчестер сити већ остварио контакт са везистом о његовом повратку на "Етихад".

Како пише "Марка", Барселона је после само годину спремна да пусти Гундогана да оде без обештећења иако има уговор с клубом до лета 2025. године. Разлози за то су што га је Барселона и довела као слободног играча прошлог лета, као и чињеница да им је потребно да се реше његове плате.

Гундоган зарађује у Барселони 15.000.000 евра годишње и његовим одласком, ослободило би се место за регистровање новог појачања Данија Олма, кога Флик и види као нову звезду тима и некога ко би играо далеко чешће него Гундоган.

У све се сада умешао и Манчестер сити Пепа Гвардиоле, један од ретких клубова који би финансијски могли да "испрате" захтеве Немца.

image