Синера мучи повреда пред Ју-Ес опен: Нисам забринут, али...

Први тенисер света Јаник Синер пласирао се у финале мастерса у Синсинатију, после трочасовне борбе против Александера Зверева и за први трофеј у Охају бориће се против Франсеса Тијафоа

Синер до сада у каријери никада није отишао даље од трећег кола у Синсинатију, а пред његово пето финале у 2024. години, навијаче Италијана брине ситуација око његовог кука.

Још раније ове сезоне је Синер имао проблема са куком, а болови су му се јавили и у протеклих неколико дана.

"Нећу ризиковати здравље пре Ју-Ес опена и других великих турнира. Истина, понекад осетим тај кук. Морам да разумем о чему се стварно ради, јер осећам да је ово нешто мање и другачије у односу на оно што сам имао раније. Мораћу да проверим после овог турнира. Био сам болестан једну недељу, онда сам отишао у Монтреал и одиграо два меча у једном дану. Нисам имао много времена за опоравак пре доласка овде", рекао је Италијан, који је истакао да ће у финалу Синсинатија дати све за победу.

"Нисам још забринут, срећан сам што могу да играм. То је најважније. Имам бар шест дана пре Ју-Ес опена за опоравак и рад на свему, тако да нисам забринут", поручио је Синер.