Спорт

КК Партизан спектаклом представио нови тим: Имамо највише амбиције!

Кошаркашки клуб Партизан промовисао је нови тим за следећу сезону чији ће капитен бити повратник у клуб Вања Маринковић. Нови чланови клуба представљени су на спектакуларан начин у београдској "МТС" дворани
КК Партизан спектаклом представио нови тим: Имамо највише амбиције!© Tanjug/Marko Đoković

Тренер Жељко Обрадовић ће од староседелаца у тиму имати само Балшу Копривицу.

У екипи ће бити и нови-стари капитен Маринковић, Брендон Дејвис, Ифе Лундберг, Карлик Џонс, Френк Ниликина, Двејн Вашингтон, Марио Накић, Митар Бошњаковић, Алексеј Покушевски, Стерлинг Браун, Ајзак Бонга, Аријан Лакић, Ајзеја Мајк, Алекса Димитријевић и Тајрик Џонс.

Промоцији нове екипе присуствовали су сви осим Карлика Џонса. Репрезентативац Јужног Судана ће доћи у Београд у уторак и биће на првом тренингу са остатком екипе, у малој дворани Београдске Арене.

Програм је почео приказивањем кратког филма о клупској историји са посебним акцентом на тројку Александра Ђорђевића у Истанбулу кад је Партизан постао првак Европе 1992. године.

Председник Партизана Остоја Мијаиловић обратио се присутнима и рекао да клуб у нову сезону улази са највишим амбицијама.

"У ову сезону улазимо са знањем да следеће године клуб слави 80 година постојања. Мени је ово осма сезона у клубу. Прошла сезона је резултатски била лоша, али желим да им захвалим што су носили наш дрес и борили се за њега. Направили смо готово комплетно нови тим, осим Балше Копривице. Нови тим је направљен у складу са највишим амбицијама које има клуб. Партизан је клуб који има најбоље навијаче и најбољу атмосферу на свету", рекао је Мијаиловић.

Затим је Симфонијски оркестар из Зрењанина извео химне Партизана (Да волим црно-беле) и Евролиге, као и добро познате навијачке песме клуба.

Тренер екипе Жељко Обрадовић открио је да ће клуб пробати да добије трогодишњу лиценцу за Евролигу.

"Прелепо је вечерас бити овде. Кад помислиш да си све у животу прошао, доживиш ово. Хвала свим људима из клуба, сви заједно померамо границе. Сигуран да ће ово имати одјека у Европи и свету, као и она прошлогодишња утакмица на Ташмајдану. Честитам нашој репрезентацији, играчима и селектору Светиславу Пешићу и председнику Кошаркашког савеза Предрагу Даниловићу. Хвала свим играчима који су до пре неколико месеци били део клуба и тима, увек ће бити у нашим срцима. Одлучили смо се за нови тим, са 16 играча, чији је просек година 25. Следеће године пробаћемо да добијемо трогодишњу лиценцу за Евролигу која је наше приоритетно такмичење и у следећој сезони. Урадићемо све да буде што више оваквих вечери током сезоне, рекао сам играчима да је ово само делић атмосфере какву ће осетити у Арени и да ће увек имати феноменалну подршку са трибина", рекао је Обрадовић.

На крају се обратио и капитен Маринковић.

"Хвала од срца што сте поново са нама и што сте дошли у оволиком броју. Велика ми је част што ћу поново бити капитен клуба за који мислим да је најбољи на свету. Привилегија је играти за Партизан. Верујем у саиграче, тренера и управу, али у све вас, наше навијаче", истакао је Маринковић.

Навијачи Партизана су неколико пута прекидали програм песмама подршке клубу и тренеру Обрадовићу.

image