Обрадовић искрен: Играчи су желели да иду, ја више нисам Жељко Обрадовић

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић изјавио је да није био план да црно-бели промене скоро читав састав између две сезоне

КК Партизан је на својеврстан начин представио екипу за нову сезону и изазове.

Црно-бели су тако озваничили појачања, њих чак 16.

У саставу од прошле сезоне, у новој ће бити само Балша Копривица.

Да то није био план српског тима, потврдио је и сам Жељко Обрадовић.

"Околости су биле такве да смо морали да реагујемо на тај начин. наравно да нисмо имали у плану да променимо целу екипу, да остане само један једини играч. У току лета је била жеља појединих играча да оду из клуба, играча који су имали уговоре. Такође, имали смо неке опције у односу на неке друге играче. У договору са њима смо повлачили потезе. Све је на крају испало овако како је испало. Направили смо нову екипу и мислим да можемо да будемо задовољни", објаснио је Обрадовић.

Шеф стручног штаба Партизана поновио је да свако у клубу мора да се понаша како доликује грбу.

"Партизан је бренд, изнедрио је плејаду фантастичних играча и тренера. Име мора да се штити. Ја више нисам Жељко Обрадовић, ја сам тренер Партизана Жељко Обрадовић и где год да сам морам у складу с тим да се понашам. Тако и ови момци који су дошли. Нико од њих више нема приватно име и право на приватност у том смислу. Шта год буде радио и где год, испред имена и презима ће стајати играч Партизана. У том смису морају да се понашају како доликује овом грбу, Сви морамо да будемо свесни где се налазимо", јасан је био Обрадовић.

Партизан ће у новој сезони представљати следећи играчи: Балша Копривица, Вања Маринковић, Брендон Дејвис, Ифе Лундберг, Карлик Џонс, Френк Ниликина, Двејн Вашингтон, Балша Копривица, Марио Накић, Митар Бошњаковић, Алексеј Покушевски, Стерлинг Браун, Исак Бонга, Аријан Лакић, Ајзеа Мајк, Алекса Димитријевић, Тајрик Џонс.