Спорт

Изненађење: Београд домаћин АТП турнира у новембру - тенис се враћа у Арену

После краће паузе, тениски караван се враћа у престоницу Србије, али овог пута у јесењем термину и на тврдој подлози
Изненађење: Београд домаћин АТП турнира у новембру - тенис се враћа у АренуGetty © Julian Finney / Staff

Асоцијација тениских професионалаца (АТП) саопштила је у уторак да ће од 3. до 9. новембра ове године у Београду бити одржан турнир из серије 250.

Турнир ће бити одржан у Београдској арени и то уместо турнира у Хихону, у Шпанији, који је претходно планиран у том термину.

"Захвални смо што смо добили прилику да организујемо још један АТП 250 турнир, овог пута на тврдој подлози. Београд је имао успешну историју турнира на тврдој подлози, јер су неки од најузбудљивијих мечева и финала Дејвис купа овде одиграни пре много година. Узбуђени смо што ћемо да наставимо са овом традицијом и да покушамо да све учинимо још узбудљивијим и бољим, овог пута са АТП турниром", рекао је директор турнира Београд опен Ђорђе Ђоковић.

АТП је навео да је турнир првобитно требало да буде одигран у Хихону, али је због непредвиђених оперативних проблема премештен у главни град Србије.

Турнир ће наредне две године бити одигран у Београду, а његов термин је у седмици после мастерса у Паризу, а пред Завршни мастерс у Торину. Наградни фонд турнира износи 579.320 евра.

image