Спорт

Легенда Русије не верује у Дејана Станковића: У дербију веће шансе дајем Зениту

Прослављени руски фудбалер Андреј Канчелскис је дао свој предвиђање уочи суботњег дербија
Легенда Русије не верује у Дејана Станковића: У дербију веће шансе дајем Зениту© RIA Novosti / Grigory Sysoev

Бивши играч Манчестер јунајтеда и некадашњи репрезентативац Русије Андреј Канчелскис у коментару за руски "Спорт Експрес" говорио је о предстојећем дербију тамошње Премијер лиге између Зенита и Спартака.

Актуелни првак из Санкт Петербурга ће играти против Московљана, на чијој клупи седи Дејан Станковић. Ипак, Канчелскис веће шансе даје Зениту.

"Покушаћу да пратим овај меч, мислим да ће бити веома интересантан. Ако говоримо о шансама тимова, Зенит има много добрих играча који могу да изађу уместо повређених. За шта су играчи доведени? Очигледно не да седе и бришу клупу. Сада им је шанса да изађу и докажу се", рекао је Канчелскис, коментаришући очекивана одсуства Родригаа, Азметова, Вендела, Глушенкова и Педра из редова Зенита.

"Да, ови губици могу да постану шанса за Спартак, али они ће играти против Зенита на њиховом терену, а као што сам раније рекао, имају много сјајних играча. Према томе, по мом мишљењу, Зенит има веће шансе за победу од Спартака", рекао је Канчелскис.

Овај дерби меч Премијер лиге Русије игра се 24. августа у Санкт Петербургу, а после пет кола, Зенит води на табели руског првенства са 13 бодова. Спартак је на 4. месту са 10 бодова.

image