Спорт

Ђоковићу одличан жреб на Ју-Ес опену: Пре финала не може са Синером, Алкаразом и Медведевом

Новак Ђоковић неће моћи да се састане ни са Јаником Синером ни са Карлосом Алкаразом пре евентуалног финала, резултат је жреба за Ју-Ес опен, док ће Душан Лајовић већ на старту морати да игра против Данила Медведева
Ђоковићу одличан жреб на Ју-Ес опену: Пре финала не може са Синером, Алкаразом и МедведевомGetty © Sarah Stier / Staff

Организатори последњег гренд слема у сезони објавили су исход главног жреба, а Ђоковић ће као други носилац и бранилац трофеја на старту турнира играти против квалификанта.

У другом колу је могућ српски окршај, јер ће Новака чекати меч против бољег из дуела Ласла Ђереа и Немца Јан-Ленарда Штруфа. Евентуално треће коло би могло да доведе до меча са 28. носиоцем, Аустралијанцем Алексејем Попирином.

Могући ривали у четвртом колу су Бен Шелтон, Роберто Баутиста Агут и Франсес Тијафо. Највећи фаворити да стигну до четвртфинала и дуела са Ђоковићем су Андреј Рубљов и Григор Димитров, док би у потенцијалном полуфиналу Новака могао да чека меч са четвртим носиоцем, Александером Зверевом.

То значи да су у горњој половини жреба и Синер и Алкараз, али и Данил Медведев и Стефанос Циципас. Управо би у четвртфиналу могло да дође до меча између Медведева и Синера, док је дуел Синера и Алкараза могућ у полуфиналу.

Што се тиче осталих српских тенисера, Миомир Кецмановић у првом колу игра против Јапанца Нишиоке, а ако победи, чека га бољи из меча Лоренца Музетија и Рајлија Опелке.

Тежак жреб је добио Душан Лајовић, који на старту игра против Данила Медведева, освајача Ју-Ес опена 2021. године. Још се чека исход квалификација, у којима се налази Хамад Међедовић.

image