Спорт

Партизан само ређа европске поразе: Гент победио, а није много показао

Фудбалери Партизана поражени су у првом мечу плеј-офа за пласман у Лигу конференције, пошто их је Гент у Београду савладао минималним резултатом
Партизан само ређа европске поразе: Гент победио, а није много показао© Tanjug/Rade Prelić

Фудбалери Партизана поражени су од Гента резултатом 1:0 у првом мечу плеј-офа за пласман у Лигу конференције.

Партизан је прву велику шансу имао већ у 4. минуту, али је Матеус Салдања лоше шутирао са ивице шеснаестерца.

Казна за промашај стигла је у 16. минуту, капитен гостију Свен Кумс је центрирао, а у гужви пред голом најбоље се снашао Омри Ганделман и ударцем главом са петерца послао лопту у мрежу.

Салдања је пропустио одличну шансу и у 58. минуту, кад је после додавања Ксандера Северине шутирао лоше са десетак метара.

Резервиста Милан Лазаревић је минут по уласку у игру могао да изједначи, али је лоше шутирао са 10 метара из одличне позиције.

У 90. минуту још један резервиста Ђорђе Јовановић није успео да пошаље лопту у гол са пет метара, па ће Партизан у Белгији гостовати са голом заостатка.

Реванш меч игра се у среду, 28. августа у Генту, од 18.00 часова.

  • 22. авг 2024 • 22:08

    22:08

    Крај меча: Партизан - Гент 0:1!

    Завршена је утакмица у Хумској, коју је Ганделман решио поготком у првом полувремену, а Партизан није учинио довољно да би тај пораз избегао. Јако слаба игра тима Александра Станојевића, мало створених прилика и Белгијанци ће реванш на свом терену дочекати са предношћу.

    Тежак посао пред црно-белима да изборе место у Лиги конференције ове сезоне.

  • 21:56

    83' - Партизану истиче време...

    Још увек Партизан не успева да створи неку конкретнију шансу. Ушао је Бибарс Натхо, унео је мало живости, али и даље недовољно да се стигне до изједначења.

  • 21:45

    72'- Захид далеко преко гола

    Дуго се Партизан мучио само да приђе до Гентовог гола, а онда на крају још једна јако лоша реализација, јер Гајас Захад шаље лопту на јужну трибину.

  • 21:37

    64' - Две измене у Партизану

    Излази Салдања, а улази Ђорђе Јовановић. Такође, и Грималдо је на терену, док ће он заменити Зубаируа.

  • 21:31

    58' - И опет Салдања преко гола

    Северина је пробио по десном боку, успео да повратним пасом пронађе Салдању, али Бразилац са око 11-12 метара шутира високо преко гола. Слаба реализација прве звезде Партизана.

  • 21:28

    55' - Десет минута ничега

    У наставку јако спор ритам, готово ништа нисмо видели, нарочито не од црно-белих. Неколико нервозних потеза, гурање Салдање који је успео да избегне жути картон, уз пар гужви у шеснаестерцу Партизана.

  • 21:18

    Почело је друго полувреме!

    Да видимо може ли Партизан нешто више да покаже у наставку меча.

  • 21:02

    Крај првог полувремена - 0:1

    Партизан губи после првих 45 минута и готово да ништа битно није показао у нападу. Све је то споро и тромо, без идеје и без квалитета који би могао да нашкоди Генту.

  • 20:54

    39' - Опет Салдања са дистанце

    И опет Бразилац шутира поред гола. Једноставно никакве креативности нема у нападу Партизана, па Салдања мора да покушава издалека. Ипак, слаба вајда.

  • 20:47

    33' - Нема претњи Партизана

    И оно што црно-бели успеју да стигну до шеснаестерца ривала је млако и без завршнице. Тако је и сада Северина ушао у казнени простор Гента, али на крају нити је центрирао, нити је изборио макар корнер за Партизан.

image