Новак сазнао првог ривала у Њујорку – од Молдавца креће у поход на 25. гренд слем

Најбољи тенисер свих времена добио је одличан жреб за последњи гренд слем, а сада је и сазнао првог ривала на путу до 25. гренд слем титуле

Новак Ђоковић на старту Ју-Ес опена играће против Молдавца Радуа Албота, док ће ривал Хамаду Међедовићу бити Мађар Фабијан Марожан.

То је епилог након завршених квалификација, где је Новак чекао ривала, а Међедовић први пут у каријери изборио главни жреб у Њујорку.

Ђоковић и Албот, тренутно 138. на АТП ранг-листи, никада раније нису играли, а победник иде на бољег из меча Јан-Ленард Штруф (Немачка) – Ласло Ђере (Србија).

Познат је и термин, па ће њих двојица, као и остали играчи у доњој половини, наступити већ у понедељак.

Светски "број 2" и бранилац титуле у "великој јабуци" може да буде задовољан жребом јер су се у другом делу костура нашли његови највећи ривали – Јаник Синер, Карлос Алкараз и Данил Медведев.

Србин је недавно освојио златну медаљу на Олимпијским играма у Паризу, једини трофеј који му је недостајао у каријери, па је у Америку стигао сјајно расположен и поново као један од највећих фаворита.

Тренутно има 24. гренд слем пехара и почиње напад на 25, чиме би се осамио на првом месту вечне листе у обе конкуренције, јер исти број има и легендарна Маргарет Корт.

Међедовић и Марожан играли су већ једном ове године и српски тенисер је славио у Штутгарту 2:1.

Потенцијално бисмо могли да гледамо два српска дербија у другој рунди, пошто победник овог сусрета иде на бољег из меча Данил Медведев (Русија) – Душан Лајовић (Србија).

Ју-Ес опен, 144. по реду, почиње 26 августа, а игра се за наградни фонд од 75 милиона долара.