Спорт

Станојевић: Партизан може да испадне из свих такмичења? Нисмо играли против неког из Андоре...

Црно-бели су неуспешно започели и дуеле за пласман у Лигу конференција, али Станојевић верује да пораз у Београду није био заслужен
Станојевић: Партизан може да испадне из свих такмичења? Нисмо играли против неког из Андоре...© Dusan Milenkovic/ATAImages

Фудбалери Партизана поражени су у првом мечу плеј-офа за пласман у Лигу конференције, пошто их је Гент у Београду савладао минималним резултатом (1:0).

"Нажалост, изгубили смо утакмицу коју нисмо заслужили да изгубимо по свему приказаном", почео је Станојевић на конференцији за медије.

"Отворили смо добро меч, добрим шансама, после тога смо имали прилике да решимо, али нисмо успели. Фалило нам је нешто, мало више карактера у последњих 30 метара да будемо конкретнији и дамо гол. Нормално је да су играчи дали максимум, добро су одиграли, против доброг противника."

У реваншу у Белгији ће бити још теже, али тренера Партизана не напушта оптимизам.

"Друга утакмица нас чека тамо, озбиљан су противник, њихов стадион, навијачи, али с обзиром на то какве смо шансе имали – наравно да се надамо. Нисмо у ситуацији да претимо. Као и против Лугана, где овде нисмо имали неке шансе, али смо успели да победимо у регуларном делу."

Имао је Станојевић неколико бурних реакција током сусрета, а онда је објаснио да је тако покушао да објасни играчима шта од њих очекује.

"Играч каже био сам овамо, могу и ја да кажем да нисам био овде... Мораш да си тамо, у прошлом мандату смо имали велики фактор, то су навијачи, који су битан фактор, то је пуцало са свих страна, утерали смо лопту у гол."

"Не интересује ме где си, уђи у голмана, мора неко да буде ту и да поједе лопту. Та врста карактера нам фали. Не можеш да будеш победник и шампион ако ниси ту. То те чини победником и шампионом. Не могу ипак да грешим душу да стално критикујем, али ето мислим да нам је то фалило."

Он се извинио клубовима из Суперлиге Србије због одлагања наредног меча јер, како каже, лично није за то, а онда још једном подвукао колико Партизану недостају навијачи.

"Енергија навијача је нешто што нас је прошли пут увело у Лигу конференција. Нисмо могли, губили смо против Сочија, изнели су нас сами. То нам фали. Не знам да ли бисмо прошли, кроз ове шансе би унели и њих, све би унели. Али тако је ове године се све нешто мучимо у свим ситуацијама."

Партизан би могао да буде први који би испао из свих такмичења у квалификацијама?

"Не знам, имали смо изузетно тешке противнике, нисмо играли против неког из Андоре, ово су лиге које су из јачих лига него наше. Тешко је, нису наивни противници, не гледамо тако. Прошли пут смо прошли бољег ривала, па нисмо тако апострофирали."

За крај, прокоментарисао је и игру Матеуса Салдање, најбољег нападача екипе, који је имао неколико великих промашаја.

За разлику од Лугана, где је био тотално безопасан и дезорјентисан, сада је био опасан, био је у шансама и то је за мене добра ствар. У Лугану је био ван свега. Он има изванредну завршницу, данас није дао гол, али не могу да му замерим, јер је макар био у две озбиљне шансе и две три ситуације. Није био лош, не могу да грешим душу", закључио је Станојевић.

image