Хрвати ликују због катастрофе српског фудбала у Европи: Имају 35 пораза на 40 утакмица!

Утакмицама у плеј-офу за сва три европска такмичења настављен је кошмар српског фудбала који траје већ две године

Фудбалска репрезентација, сада већ по обичају, бележи неуспехе на великим такмичењима, ФСС је већ дуго у расулу, док ништа боља ситуација није ни у клупском фудбалу.

Представници Суперлиге наставили су да посрћу, па је након нових пораза ТСЦ-а и Партизана у четвртак, негативни биланс додатно порастао.

Од 40 утакмица наши клубови су забележили 35 пораза, уз три узастопна ове недеље.

Партизан је у четвртак поражен од Гента у Београду (1:0), а ТСЦ је изгубио на гостовању код Макабија из Тел Авива (3:0), док је Црвена звезда савладана у уторак у квалификацијама за Лигу шампиона од Боде Глимта (2:1).

На почетку квалификација учествовало је чак пет наших екипа, укључујући и Војводину и Раднички, али ни они нису успели да елиминишу нити једног противника.

Због тога ликују Хрвати, који ће готово сигурно имати представника у Лиги шампиона, пошто је шампион Динамо на прагу уласка након победе од 3:0 у првом мечу против Карабага, а можда и још једног у Лиги конференције.

Ријека је у првом сусрету плеј-офа ремизирала 1:1 са Олимпијом из Љубљане.

Хрватски медији нашироко пишу о дебаклу српских клубова у Европи, који би требало да им буду директни ривали у борби за коефицијент и више места у међународним такмичењима.

Најпосећенији тамошњи портал "Индекс" подсећа на катастрофалан учинак наших представника.

"Дебакл српских клубова у Европи је све већи. Изгубили су 35 од последњих 40 утакмица".

Хрвати подсећају да су раније ове сезоне већ испали и Раднички против црногорског Морнара и Војводина.

На тај начин ХНЛ је на лествици коефицијента прескочио српску лигу, коју је надмашила и украјинска лига, па је Србија сада на 21. месту (а била је 11. у сезони 2020/2021).

Српски клубови су овог лета међу најгорима на "старом континенту", а аналитичари разлог налазе у томе што је нашем такмичењу претходно пребрзо дошао раст коефицијента.

"Невероватно звучи податак да српски клубови у последњих 40 утакмица имају чак 35 пораза, две победе и три ремија. Партизан и Раднички су једини који су у том периоду успели да победе неког, а Партизан је једини клуб који је у последње две сезоне остварио европски пролаз – лани против азербејџанског Сабаха на пенале", додаје се у анализи Хрвата.

"Вечерњи лист" закључује да "такав расплет није лош за хрватску фудбалску лигу која је на лествици коефицијената прескочила српску".

Партизан би могао да обори неславни рекорд и постане први клуб који је испао у квалификацијама сваког од три најјача такмичења.

У покушају да дође до Лиге шампиона зауставио га је кијевски Динамо, потом је уследио неуспех против Лугана, док је на истом путу и у окршају са Гентом.

ТСЦ ће готово извесно играти у Лиги конференције након неуспеха у првом мечу против Макабија, док једино Звезда има шансе да "извади флеке" и придружи се Динаму у Лиги шампиона.

Вишеструки узастопни првак Србије мора да надокнади гол заостатка против норвешког шампиона, па ћемо у среду увече сазнати да ли ће у елитно такмичење или степеник ниже.