Спорт

Ђорђе Ђоковић: Финале АТП турнира у Београду по плану, хвала Тањи Савић

Србију је пре неколико дана изненадила информација да ће почетком новембра у Београдској арени бити одржан АТП турнир, у недељи која претходи Завршном мастерсу у Торину
Ђорђе Ђоковић: Финале АТП турнира у Београду по плану, хвала Тањи СавићGetty © Nikola Krstic/MB Media / Contributor

Ову информацију поделио је АТП на свом званичном сајту, а директор "Белгрејд опена" Ђорђе Ђоковић сада је потврдио и да ће финале моћи да се одигра у Арени за када је и било заказано, 9. новембра.

С обзиром на то да је информација о добијању лиценце за турнир стигла тек недавно, било је неопходно прилагодити веома густ распоред Београдске арене, како би одржавање турнира било могуће. Велику помоћ у овом сегменту пружила је и певачица Тања Савић, чији концерт је требало да буде организован баш 9. новембра.

Захваљујући успешном договору са певачицом, концерт је одложен, како би се и последњи, финални дан турнира, организовао по плану и према свим процедурама.

"Због непредвиђених околности и касне одлуке АТП, нисмо имали простора за маневар у погледу термина нашег турнира. Искрено смо захвални Тањи Савић на разумевању и флексибилности поводом промене датума њеног концерта. Ценимо њен професионализам и желимо јој пуно успеха у даљем раду, као и незабораван наступ пред њеном верном публиком", истакао је Ђорђе Ђоковић.

Тај турнир ће се играти од 2. новембра на тврдој подлози, за разлику од свих досадашњих издања Србија опена, који су играни у пролеће и на шљаци.

"Белгрејд опен је, за сада, двогодишња лиценца и турнир ће се у овом термину одржати и следеће године. Поред тога, активно радимо на томе да Београд има не један, већ два АТП турнира годишње на различитим подлогама – бетон и шљака. Оптимистични смо да ћемо овај циљ остварити у блиској будућности", истакао је Ђорђе Ђоковић.

image