Најбољи кад је најпотребније - баскеташи преко Холандије до полуфинала Европског првенства

Баскеташи Србије пласирали су се у полуфинале Европског првенства у Бечу, пошто су са 21:16 савладали олимпијског шампиона Холандију

У веома физички захтевном мечу, Холанђани су стекли почетну предност, али су "орлови" консолидовали игру и како је меч одмицао били све конкретнији.

Олимпијски шампион из Париза повео је на почетку меча и дошао до предности од 9:6, али тада као да су се српски баскеташи пробудили из сна - заиграли су чвршће у одбрани, а Стојачић је био нерешива енигма за Холанђане.

Убрзо је предност прешла на страну Србије, двојке су погађали Којић и Стојачић, док је потпуно стао шут Холандије за два поена.

Холанђани су се унервозили, почели да праве непотребне фаулове и брзо ушли у бонус, што је искусна екипа Србије умела да искористи, дође до тријумфа од 21:16 и пласмана у полуфинале.

"Орлови", који у Бечу играју у измењеном саставу у односу на Олимпијске игре где су доживели неуспех, петоструки су узастопни шампиони Старог континента, а у полуфиналу ће играти против Швајцарске, која је савладала Велику Британију 21:10.

Полуфинала и финале на програму су у недељу.