Спорт

Холанд може и сам против нејаког Ипсвича, Миленковић дебитовао за Форест

Фудбалери Манчестер ситија савладали су екипу Ипсвича 4:1 у другом колу Премијер лиге, док је српски репрезентативац Никола Миленковић дебитовао у енглеском фудбалском шампионату у минималној победи Нотингем фореста против Саутемптона
Холанд може и сам против нејаког Ипсвича, Миленковић дебитовао за ФорестGetty © Michael Regan

Очекивано, "грађани" нису имали већих проблема против новајлије у лиги Ипсвича, а екипа Пепа Гвардиоле тријумф је обезбедила још у 16. минуту утакмице.

Помало шокантно, гости су повели на "Етихаду" већ у 7. минуту, када је Смодич искористио један од ретких контранапада "тракториста", али су само пробудили звер.

За само пет минута, од 12. до 16, Сити је преокренуо на 3:1 - Холанд је постигао два, а Де Брујне један погодак.

У финишу меча, Норвежанин је комплетирао хет-трик за коначних 4:1.

Треба рећи да је у другом полувремену у екипи Ситија заиграо повратник Илкај Гундоган.

Убедљив је био и Тотенхем, који је на свом терену савладао екипу Евертона 4:0, уз два поготка Корејца Сона.

Нотингем форест је као гост минималним резултатом савладао екипу Саутемптона, а свој дебитантски наступ у гостујућем саставу уписао је репрезентативац Србије Никола Миленковић.

Вест Хем је у малом лондонском дербију као гост био бољи од Кристал паласа 2:0, док је Фулам на свом "Крејвен котиџу" савладао екипу Лестера 2:1.

У првој утакмици другог кола, Брајтон је као домаћин победио тим Манчестер јунајтеда, а утакмица ће бити упамћена по несвакидашњој офсајд позицији због које је поништен погодак "ђавола".

У последњој утакмици дана, у малом дербију, састају се Астон Вила и Арсенал (18.30).

image