Спорт

Шта се то дешава са шампионима - и Ђоковић и Алкараз прекинули тренинге пред почетак Ју-Ес опена

Новак Ђоковић прекинуо тренинг са Стеном Вавринком, док је исто учинио и Карлос Алкараз на загревању са Серундолом - само два дана пред почетак последњег гренд слема у сезони
Шта се то дешава са шампионима - и Ђоковић и Алкараз прекинули тренинге пред почетак Ју-Ес опенаGetty © Tnani Badreddine/DeFodi Images

Новак Ђоковић други дан заредом прекинуо је тренинг, али није познато из ког разлога.

Најбољи тенисер у историји јуче није завршио тренинг са Холгером Рунеом, док се слично догодило током спаринга са Стеном Вавринком.

У преносу тренинга на званичном "Јутјуб" каналу Ју-Ес опена није се видео тачан разлог због којег је Ђоковић и данас тренирао краће него што је планирао, али очигледно је да постоји неки проблем.

Новак је само дао сигнал Вавринки да прекину, и обојица су се повукла са терена после само пола сата.

Ђоковић први меч у Њујорку, где брани трофеј освојен прошле сезоне, игра у ноћи између понедељка и уторка против Молдавца Радуа Албота, 138. на АТП листи.

Занимљиво је да је свој тренинг прекинуо и трећи тенисер света - Карлос Алкараз.

Шпанац, шампион у Њујорку 2023. године, изврнуо је зглоб током спаринга са Аргентинцем Франсиском Серундолом, а чим се то десило, прекинуо је тренинг.

Одлука о прекиду тренинга донета је у договору са његовим тимом, а за сад се не зна какве ће последице оставити извртање зглоба леве ноге.

Судећи по снимцима са лица места, не ради се о озбиљнијој повреди.

Шпанац би први меч на Ју-Ес опену требало да игра у ноћи између уторка и среде, а противник ће му бити Аустралијанац Ли Ту, 189. на АТП листи.

image