Драгић о утакмици Србије и Америке: Цео Балкан је навијао за вас

Легендарни словеначки кошаркаш био је свим срцем уз "орлове" током Олимпијских игара у Паризу

Ревијалном утакмицом у љубљанској дворани "Стожице" окончана је каријера једног од најбољих словеначких кошаркаша свих времена – Горана Драгића.

Новинари су Словенца упитали да прокоментарише Богдана Богдановића, који је на хуманитарној аукцији одржаној дан пре дутакмице купио Горанов дрес за 22.000 евра.

"Врло сам поносан на њега, као на играча, као на људско биће... То је једна човек који је врло драг, добри смо пријатељи, упознао сам његову породицу и гледао и бодрио на Олимпијским играма ове године", рекао је Драгић.

Он се затим осврнуо на полуфинални меч са САД.

"Лепо сте играли, били феноменални, мислим да она утакмица против Америке... Да сте били близу. Мислим, цео Балкан је навијао за вас!", подвукао је Драгић.

Последњу утакмицу у професионалној каријери Словенац је одиграо априла ове године за екипу Милвокија против Мајамија у плеј-офу НБА лиге.

"Змај" је током каријере играо за Финикс, Хјустон, Мајами, Бруклин, Торонто, Чикаго, Милвоки, Олимпију, Мурсију, Слован и Басконију.

Са националном селекцијом је освојио Европско првенство 2017. године, када је био проглашен за најбољег играча завршнице турнира.

У 2014. години освојио је признање за играча који је највише напредовао у НБА лиги, а Ол-стар члан је био 2018. године.

Одиграо је скоро 1.000 утакмица у најјачем клупском кошаркашком првенству.