Спорт

Новак се не одваја од олимпијског злата – и Алкараз је (поново) гледао медаљу на грудима Србина

Новак Ђоковић, најбољи тенисер свих времена, појавио се у Њујорку, уочи Ју-Ес опена, носећи златну медаљу коју је недавно освојио за Србију
Новак се не одваја од олимпијског злата – и Алкараз је (поново) гледао медаљу на грудима СрбинаGetty © Jamie Squire

Ђоковић је учествовао на традиционалном "Дечјем дану" који се организује непосредно пред почетак последњег гренд слема.

Када је спикер прозвао његово име, на терену стадиона "Артур Еш" појавио се са златном медаљом која је сијала на његовим грудима.

Новак је био део егзибиције за најмлађе са многим колегама, међу којима је био и његов тренутно највећи ривал – Карлос Алкараз.

Ђоковић је савладао управо Алкараза у финалу Олимпијских игара, чиме је комплетирао невероватну каријеру у којој је освојио сваки могући трофеј.

И млади Шпанац је поново имао прилике да код Србина погледа најсјајније одличје које му је измакло пре неколико седмица.

"Био је то леп тренутак. Поделио сам утиске о златној медаљи, о највећем успеху у каријери. Могу да кажем да је то то, сада пошто је прошло неко време. Освојио сам злато за Србију, са 37 година, морао сам да дам највише од себе", навео је Ђоковић.

"Цела нација је гледала, породица ми је била ту, био је то тренутак за понос, сценарио из снова. Најинтензивније емоције које сам икада искусио на терену – застава, химна…"

Иако има одређене здравствене проблеме, добро се забављао на највећем тениском стадиону, а успео је да покаже и колико је прецизан.

Један део програма било је и гађање мета које су биле постављене на трибинама.

Ђоковић је, баш као што то чини у мечевима, био непогрешив, на одушевљење најмлађих који су се нашли на трибинама.

Светски "број 2" је на конференцији за медије причао и о повреди која га мучи, али и о "случају Синер" који већ неко време потреса светски тенис.

Најбољи тенисер свих времена у поход на нови, 25. гренд слем трофеј, креће у ноћи између недеље и понедељка, од 2.30 по средњоевропском времену.

Ју-Ес опен се игра од 26. августа до 8. септембра за наградни фонд од 75.000.000 долара, а титулу брани управо Ђоковић.

image