Због овога је један Србин дисквалификован у Америци... (ВИДЕО)

Двоструки аршини у "белом спорту" ових дана све су израженији и на њих више не могу да остану неми ни они најобјективнији

Финале АТП турнир у Винстон-Сејлему обележила је невероватна ситуација у финишу првог сета, која је неупитно подсетила на ону од пре четири године, такође на америчком тлу, само на теренима Ју-Ес опена.

У борби за трофеј у америчком граду у Северној Каролини састали су се Италијан Лоренцо Сонего и домаћи представник Алекс Микелсен.

Американац је катастрофално отворио сусрет, изгубио прва четири гема, а након што је претрпео други брејк у првом сету, реаговао је импулсивно и из беса.

Пошто је видео да лоптица после његовог волеја излази у аут и да на семафору пише 4:0 за ривала, Микелсен је извадио ону која му је била у џепу и лансирао је према трибинама.

На његову несрећу, погодио је једног навијача директно у главу и готово сви, па и он, очекивали су моменталну дисквалификацију.

Срећом, навијач је прошао без тежих повреда, а главни судија Орели Торт је, након краћег разговора са погођеним, одлучила да Американцу изрекне само опомену и дозволи му да настави меч.

И присутни, а и они који су пратили сусрет и коментарисали га на друштвеним мрежама, били су изненађени овом одлуком, због чињенице да је за овакав потез 20-годишњак заслужио да буде дисквалификован.

Одмах су многи почели да спомињу ситуацију са Ју-Ес опена 2020. године, када је један Србин завршио учешће у четвртој рунди, пошто је, много слабијим ударцем, лоптицом погодио линијског судију Лору Кларк.

Његово име је Новак Ђоковић.

Најбољем тенисеру свих времена није било дозвољено да настави меч против Пабла Карења Бусте, након разговора судије и супервизора такмичења.

А главни судија на том сусрету била је такође Орели Торт, која је овога пута, за исти, ако не и тежи прекршај, прогледала кроз прсте Американцу.

Тада је српском асу одузета прилика да се надмеће за 18. гренд слем трофеј, али се он вратио јачи него икада и сада их има 24.

Тренутно је у Њујорку, где циља и 25. титулу, док поносно на грудима носи златну олимпијску медаљу освојену у Паризу пре неколико седмица.

Што се самог меча у Винстон-Сејлему тиче, било је различитих реакција, а најгласнији је (поново) био Денис Шаповалов.

Канађанин, који је недавно коментарисао и двоструке аршине у "случају Синер", наводећи да нису иста правила за све на АТП туру, поново је учинио исто.

Овога пута, имао је и лични разлог, јер је он, недавно у четвртфиналу Вашингтона, дисквалификован када је опсовао навијача који га је вређао.

"Обожавам како кажу 'правила су правила' док одједном више нису", написао је Шаповалов на друштвеној мрежи "Икс".

Микелсену, ипак, није било спаса против Сонега, који је након две године освојио титулу, победивши у финалу резултатом 6:2, 6:3.

И њих двојица се сада селе у "велику јабуку" у којој 26. августа почиње последњи гренд слем сезоне.

Ју-Ес опен се игра за наградни фонд од 75.000.000 долараза, а титулу брани управо Новак Ђоковић.