Спорт

У Паризу отворена Српска кућа, дом параолимпијаца током Игара

У Паризу је у суботу свечано отворена Српска кућа, која ће током Параолимпијских игара 2024. године симболично представљати центар окупљања свих спортиста и чланова српске делегације, саопштио је Параолимпијски комитет Србије
У Паризу отворена Српска кућа, дом параолимпијаца током Игара© Paraolimpijski komitet Srbije

У саопштењу се наводи да ова значајна иницијатива омогућава српским спортистима и члановима делегације да се окупе у пријатељском окружењу, размене искуства и пруже подршку једни другима током такмичења.

"Отварању Српске куће присуствовали су представници Владе Републике Србије, као и Параолимпијског комитета Србије", саопштено је из Параолимпијског комитета Србије.

"Испред Владе Републике Србије, присутна је била Биљана Барошевић, помоћник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, док је испред Параолимпијског комитета Србије присуствовао шеф Мисије, Звонко Рот. Међу присутнима су били и наш параатлетичар Александар Радишић, његов тренер Ивана Зубер, као и други чланови српске делегације."

Српска кућа ће бити отворена током Параолимпијских игара, које су на програму од 28. августа до 8. септембра.

"У исто време, у Српском културном центру отворена је и изложба под називом 'Уметност и спорт'. Ова мултимедијална изложба посебно је припремљена поводом предстојећих Параолимпијских игара. Циљ изложбе је да представи креативни потенцијал особа са инвалидитетом кроз уметничке радове, слике, фотографије, као и медијске садржаје и перформансе", закључује се у саопштењу.

image