Синер: Третиран сам као сви други, објаснио сам све како је било

Волео бих да ниједан играч не прође кроз ово, надам се да ће људи схватити зашто су ми дозволили да играм и зашто сам проглашен невиним, изјавио је најбољи тенисер света Јаник Синер, који је два пута био позитиван на забрањену супстанцу стероид клостебол

Међународна агенција за интегритет тениса (ИТИА) саопштила је пре шест дана да је Синер два пута био позитиван на забрањену супстанцу клостебол у марту ове године током Мастерса у Индијан Велсу.

Ипак, ИТИА је навела да Синер неће бити суспендован пошто је независна комисија утврдила да у овом инциденту нема кривице или немара италијанског тенисера.

"Понављам, третиран сам као сви други. Разлог зашто сам наставио да играм је што смо знали тачно како је ушло у мој систем и одакле је клостебол дошао. Био је из спреја. Узимајући све у обзир, нисам имао другачији третман. Процес је прилично дуг. Није био лак период за мене. Због тога сам срећан", рекао је Синер за "И-Ес-Пи-Ен".

Синер је према правилима изгубио 400 бодова и новчану награду (325.000 долара), коју је освојио у Индијан Велсу.

Италијански тенисер је у марту поражен у полуфиналу Индијан Велса од Карлоса Алкараза 1:6, 6:3, 6:2.

Синер ће ове недеље играти на последњем гренд слем турниру сезоне Ју-Ес опену, а његов ривал у првом колу биће Американац Макензи Макдоналд.

"Било је веома тешко време, неизвесно време, срећан сам што је завршено јер сам скинуо доста терета са леђа. Мислим да сам објаснио све како је било и како је требало да буде. Мислим да су спровели истрагу на исти начин како и за сваког другог тенисера. Надам се да сви могу да схвате то и да наставимо даље", закључио је Синер.

Отворено првенство САД биће одиграно од 26. августа до 8. септембра, а титулу у мушкој конкуренцији брани најбољи тенисер у историји - Новак Ђоковић.