Спорт

Новак убедљив на старту Ју-Ес опена, у другом колу чека га српски окршај

Новак Ђоковић са лакоћом се пласирао у друго коло Ју-Ес опена, пошто је у три сета савладао Молдавца Радуа Албота

Тек нешто више од два сата било је поттребно најбољем тенисеру у историји да тријумфално почне одбрану титуле у Њујорку.

Није се ни очекивало да ће Раду Албот, 138. тенисер света, бити озбиљнији залогај за освајача златне олимпијске медаље у Паризу, али Новак је заиста био максимално концентрисан и однео победу у три сета - 6:2, 6:2, 6:4.

Публика на "Артур Еш" стадиону овацијама је поздравила српског шампиона, а он им се одужио одличном игром и убедљивим тријумфом.

У првом сету играло се изједначено до 2:2, а онда Новак прави два брејка, везује четири освојена гема и долази до првог сета - 6:2.

Слична ситуација вишена је и у другом делу игре, с тим што је Молдавац успео да одузме један Ђоковићев сервис. Ипак, Новак је направио чак три брејка и освојио и други сет - 6:2.

Резултатски гледано, највећа борба водила се у трећем делу игре - чак шест брејк лопти спасао је Молдавац пре него што му је Новак сломио отпор у седмом гему за коначних 6:4.

Ђоковић ће у другом колу играти против сународника Ласла Ђереа, који је после велике борбе и пет сетова савладао Немца Јан-Ленарда Штруфа.

image