Српски тенисери - маратонци: Ђере и Кецмановић обезбедили пласман у друго коло Ју-Ес опена

Ласло Ђере и Миомир Кецмановић остварили су тријумфе у првом колу Ју-Ес опена, пошто су били бољи од Јан-Ленарда Штруфа, односно Јошихита Нишиоке

Први је од српских тенисера на последњем гренд слему у сезони на терен изашао Кецмановић и остварио победу предајом јапанског тенисера.

После велике борбе и четири одиграна сета резултат је био изједначен 2:2, а чим је српски тенисер освојио први гем у петом сету, Нишиока је одлучио да не жели да ризикује са погоршањем повреде и предао је меч.

Миша је освојио први сет у тај-брејку, али је неугодни леворуки Јапанац вратио и преокренуо на 2:1 (6:2, 7:5), да би четврти сет припао младом српском тенисеру - 7:5.

Кецмановић ће у другом колу играти против Лоренца Музетија, који је са 3:1 у сетовима савладао домаћег тенисера Рајлија Опелку.

И Ласло Ђере је одиграо маратон и после пет исцрпљујућих сетова стигао до победе против Јан-Ленарда Штруфа.

Немац је два пута водио на мечу, у оба случаја после добијених тај-брејкова, али Лацика је био стрпљив, чекао своју прилику и онда је искористио.

Ђере је освојио четврти сет резултатом 6:4, а онда у петом показао свој таленат и са 6:2 дошао до тријумфа.

Ипак, Ласла у другом колу очекује дуел са најбољим тенисером у историји Новаком Ђоковићем, који је на старту одбране трофеја био убедљив против Молдавца Радуа Албота.