Новак ове године неће играти у Београду, завршни турнир у Торину добио предност

Српски тенисер Новак Ђоковић саопштио је, после победе над Молдавцем Радуом Алботом на старту Ју-Ес опена, да неће ове године играти на АТП турниру у Београду јер ће се тада спремати за завршни мастерс сезоне у Торину

Турнир у Београду играће се од 2. до 9. новембра, а завршни мастерс у Торину од 10. до 17. новембра.

"Нажалост, ове године нећу играти на том турниру, али желим сав успех организаторима. Надам се да ће остали српски тенисери играти, да ће бити неко звучније име. Незгодна је недеља, пред мастерс у Торину, пред крај је сезоне. Многи завршавају сезону после Берсија. Видећемо шта ће бити, сигуран сам да ће бити успешно", изјавио је Ђоковић на конференцији за медије после пласмана у друго коло Ју-Ес опена.

Ђоковић је навео да лиценца за турнир заправо припада Санкт Петербургу, а да је ове године првобитно било планирано да се одигра у шпанском граду Хихону.

"Ове године се пружила прилика да се узме лиценца на две године. Та лиценца не припада нама, него турниру у Санкт Петерсбургу и онда због ситуације у Русији, доста се премештао. Драго ми је да имамо две године гарантоване", истакао је Ђоковић.

Директор Србија опена је Новаков брат Ђорђе.

"То је Ђолетов пројекат, од почетка до краја ради на томе са својим тимом. Драго ми је, јер он и његов тим раде добар посао, знају како да организују добар турнир. Београд се показао као град који има тениску културу, имали смо одличне турнире", закључио је Ђоковић.

Бранилац титуле на Ју-Ес опену ће у мечу другог кола играти против саиграча из Дејвис куп репрезентације Србије Ласла Ђереа.