Спорт

Кабоклов менџер најавио одлазак из Партизана - Бразилац ће тренирати са Голден стејтом

Менаџер Бруна Кабокла рекао је да ће његов клијент ускоро тренирати са екипом Голден стејта, у намери да се врати у НБА лигу, чиме је наговестио да се Бразилац неће враћати међу црно-беле
Кабоклов менџер најавио одлазак из Партизана - Бразилац ће тренирати са Голден стејтомGetty © Eitvydas Kinaitis/Euroleague Basketball

Кабокло је у Партизан стигао у току претходне сезоне и од њега се очекивало да буде велико појачање црно-белих под обручима.

Ипак, Бразилац није испунио очекивања, а на то је напустио екипу пред финалну серију Кошаркашке лиге Србије против Црвене звезде, после чега је био суспендован од стране клуба.

После одличних партија на Олимпијским играма у Паризу појавила се могућност да се Кабокло врати међу црно-беле, са којима је под важећим уговором, али чини се да од тога неће бити ништа.

Менаџер Данијел Хазан рекао је израелским медијима да ће његов клијент тренирати са Голден стејт вориорсима до четвртка, како би се изборио за уговор и повратак у НБА.

Уколико не успе да се договори око одласка у НБА, опција је Хапоел Шломо, а Хазан каже да задовољан преговорима са израелским клубом.

Кабокло је прошле сезоне просечно бележио 9 поена и 4 скока у 27 наступа за Партизан у Евролиги.

Бразилац је већ наступао у НБА лиги, а био је члан Торонта, Сакрамента, Мемфиса и Хјустона.

Уколико напусти Партизан, што је сада већ извесно, црно-белима би требало да припадне одређена накнада као обештећење, а према неким информацијама она би могла бити око пола милиона евра.

image