Спорт

Бити ил' не бити за црно-беле - Партизанова последња шанса за европску јесен

Фудбалери Партизана у Генту играју реванш меч квалификација за Лигу конференције (18.00) и јуре гол минуса из првог меча у Београду. Текстуални пренос меча из Белгије можете пратити на нашем порталу путем блога уживо
Бити ил' не бити за црно-беле - Партизанова последња шанса за европску јесенGetty © Srdjan Stevanovic

Партизан је овог лета одиграо пет мечева у Европи и уписао четири пораза - време је и за прву победу која би могла да значи и европску јесен за екипу Александра Станојевића.

После катастрофалних резултата и пораза од кијевског Динама у квалификацијама за Лигу шампиона, а потом и неуспеха у двоменчу са швајцарским Луганом у квалификацијама за Лигу Европе, црно-белима је остала још једна шанса.

Гент је у првом мечу у Београду славио минималним резултатом, али Белгијанци нису били бољи противник - црно-бели су пропуштали прилике, што је противник умешно казнио.

Сада је на програму реванш меч, један гол минуса није немогућа мисија, али неће бити нимало лако савладати искусну белгијску екипи на гостујућем терену.

"Имали смо доста повољних ситуација у Београду које нисмо користили, игра се још једна утакмица и немамо шта да изгубимо. Морамо да урадимо све да покушамо да прођемо даље, верујемо да можемо", истакао је Станојевић на конференцији за медије.

Тренер црно-белих је у Белгију повео 23 играча, а у тим се вратио и Алдо Калулу, који је због недисциплине био одстрањен из екипе за први дуел две екипе у Београду.

Уколико оствари повољан резултат, Партизан ће играти групну фазу Лиге конференције, у случају новог неуспеха европска авантура је завршена за ову сезону, што би била права мала катастрофа за црно-беле.

Утакмица између Гента и Партизана игра се од 18 часова на стадиону "Планет груп арена", а текстуални пренос меча можете пратити на нашем порталу путем блога уживо.

image