Спорт

Црвено-бели пресрећни - о "фићи" и "ферарију" и пакленој атмосфери на "Маракани"

Фудбалери Црвене звезде пресрећни су после пласмана у Лигу шампиона, а после меча истакли су фанатичну борбеност, као и невероватну атмосферу на стадиону "Рајко Митић" која им је дала ветар у леђа и снагу да "изгину" на терену
Црвено-бели пресрећни - о "фићи" и "ферарију" и пакленој атмосфери на "Маракани"Getty © Srdjan Stevanovic

Звезда је савладала Боде 2:0, надокнадила минус од једног гола из прве утакмице и пласирала се у Лигу шампиона.

"Уживам у тренутку, дословно. Ипак, не бих истицао ни себе, ни друге, јер је ово тимска победа. Били смо оспоравани, причало се да имамо много странаца, да смо неуиграни, да смо 'фића', а они 'ферари'.... Рекао сам после утакмице у Норвешкој да нисмо били на максимуму, али вечерас смо показали да нам је место у Лиги шампиона", рекао је капитен Урош Спајић после меча за "ТВ Арена спорт".

"У оваквом ритму, против овакве екипе и то након силних оспоравања да је у Србији то све лоше. Ми смо изашли на терен, надиграли и прегазили их. Посвећујем победу дивним и искреним звездашима који су дошли да нас бодре. Када смо пали физички, добили смо ветар у леђа од њих. Хвала им од срца, њима ово посвећујем", додао је Спајић.

Млади Огњен Мимовић додао је да су црвено-бели "изгинули" на терену "Маракане".

"Срећан сам, али још нисам свестан шта смо урадили. Буквално смо 'изгинули' на терену. Гледао сам сваких пар минута на сат. Показали смо и да су нам прекиди велико оружје, као и у првој утакмици", рекао је Мимовић после утакмице.

Атмосфером на стадиону "Рајко Митић" био је одушевљен и Тими Макс Елшник.

"Пуна 'Маракана', док не видиш, не доживиш, то су снови, дошао сам у Звезду да играм Лигу шампиона. Испунили су се снови од малена...", рекао је Елшник после меча и додао:

"Атмосфера је сигурно њих мало уплашила, нису били комфорни, терен им није био домаћи. Имали су проблем позади, изгубили су пар лопти и самопоуздање, 60 минута нису шутнули ка голу, ми смо га чекали. Боде је добра екипа. Таман када је била мало тешко, пала је киша, таман када је требало пала је после месец дана и помогло нам, све се поклопило", закључио је Елшник.

Марко Илић није знао да ће бранити против Бодеа, али је успео да сачува своју мрежу.

"Циљ нам је био да уђемо у Лигу шампиона, а то да ли сам примио гол или не је мање важно. Играмо Лигу шампиона и донели смо радост навијачима, пресрећан сам. Била је баш тешка утакмица, много притисака, психолошки изазовно, али навијачи...", рекао је Илић после утакмице.

"Лично, ја ово у животу нисам осетио, ово је нестварна атмосфера, ово су невероватни навијачи. Много сам срећан што смо им донели радост и што ћемо играти Лигу шампиона", додао је Илић.

Жреб за Лигу шампиона на програму је у четвртак од 18 часова.

image