Спорт

Станојевић после елиминације из еврокупова: То је наша реалност, морамо прво да направимо екипу

Тренер Партизана Александар Станојевић рекао је да је јесен без Европе реалност црно-белих, али да је могло бити другачије да је реализација била на вишем нивоу
Станојевић после елиминације из еврокупова: То је наша реалност, морамо прво да направимо екипуGetty © Srdjan Stevanovic

Црно-бели су поразом у Генту остали без европских такмичења ове сезоне, иако су имали три прилике да се домогну јесени у Европи.

"То је наша реалност у овом тренутку. Идемо даље, правимо нову екипу, спремамо се и надамо се најбољем", рекао је кратко Станојевић на конференцији за медије.

Признао је да му је ово најтежи и најкомплекснији почетак сезоне због, како каже, хиљаду ствари.

"Свестан сам био на који начин долазим. Почели смо како смо почели са Динамом. Мислим да смо против Лугана и Гента били на добром нивоу. Не могу да будем незадовољан, с обзиром на то како смо почели, али нажалост знамо шта нам фали, знамо шта нам треба. Свестан сам свега и зато сам и ту, да мењам ствари", рекао је Станојевић.

На питање шта је недостајало Партизану за бољи резултат, Станојевић је поновио да су црно-бели имали изузетне шансе, али да их нису искористили.

"Урадили смо све, генерално смо били егал на њиховом терену. Морамо и то да кажемо. Играли смо са белгијским представником, са добрим клубом, где смо били егал у обе утакмице. Нисмо постизали голове, али смо имали шансе. Они су своје постигли", рекао је Станојевић.

Станојевић сматра да нико не може да буде задовољан и расположен, али да треба бити реалан и рећи да је Партизан био егал у двомечу са Белгијанцима.

"Имали смо много више шанси него они. То што смо испали, то је друго. Тако је како јесте. Заслужено, чим нисмо постигли гол. Не можемо да очекујемо да ћемо тако проћи даље", нагласио је Станојевић.

О циљевима у наставку сезоне, тренер Партизана каже да прво треба направити екипу.

"То ми је први задатак, а после да јуримо бодове и трофеје. Морамо прво да направимо екипу, то је суштина. Радимо на томе. Амбиције су нам увек исте, али морамо да направимо тим који ће бити конкурентан, тим који ће играти Европу. Времена нема, радимо у ходу. Имамо одређене проблеме, решаваћемо их", закључио је Александар Станојевић.

image