Спорт

Мркела и Марин хвале Звездаше: Овакву атмосферу нема нико у Европи

Поносан сам због нове групне фазе Лиге шампиона, поготово јер Звезда припада елитном друштву европског фудбала, рекао је спортски директор црвено-белих Митар Мркела
Мркела и Марин хвале Звездаше: Овакву атмосферу нема нико у ЕвропиGetty © Srdjan Stevanovic

Звезда је у реванш мечу плеј-офа савладала Боде Глимт резултатом 2:0 и четврти пут изборила место у елитном друштву европског фудбала.

"Показао је овај тим на челу са Владаном Милојевићем колико је квалитетан. Направили смо групу сјајних карактера, где сви дишу у правцу успеха Звезде. Желим да будемо конкурентни у Лиги шампиона, иако сам апсолутно свестан да смо клуб са најмањим буџетом у елитном друштву. Ипак, видело се наш највећи адут - пуна 'Маракана' звездаша. Овакву атмосферу нема нико у Европи. Честитам свима на постигнутом успеху, наставићемо да радимо још више", истакао је Мркела.

Звезда ће у петак сазнати противнике у Лиги шампиона, а Марко Марин се захвалио навијачима на великој подршци.

"Контролисали смо меч, били смо опасни током целе утакмице и заслужено обезбедили пласман. Увек је лакше када играчи осећају да је пуна Маракана уз њих, тако је било вечерас, а верујем да ће звездаши тек уживати. Направили су сјајну атмосферу, веома смо им захвални на томе, били су наш 12. играч. Препознали су тренутак, играчи су добили додатну снагу и искористили предност испуњених трибина на најбољи могући начин. Још једном честитам свима на великом успеху, наставићемо да исписујемо странице Звездине историје", истакао је технички директор црвено-белих Марин.

Жреб за Лигу шампиона на програму је у четвртак од 18 часова.

image