Спорт

И Митар и СМС не играју за Србију, Пикси прекинуо спекулације: Повређени су

Још двојица стандардних првотимаца отказала селектору пред септембарске обавезе националног тима
И Митар и СМС не играју за Србију, Пикси прекинуо спекулације: Повређени суGetty © Geovaine Oliveira/Eurasia Sport Images/Contributor

Српски фудбалери Александар Митровић и Сергеј Милинковић-Савић неће играти на старту Лиге нација због проблема са повредама.

Двојац из Ел Хилала обавестио је селектора Драгана Стојковића да неће бити на располагању против Шпаније, 5. септембра у Београду, као ни против Данске, 8. септембра у Копенхагену, у прва два меча групе А4 Лиге нација.

Митровић и Милинковић-Савић су играли у среду увече за Ел Хилал у победи 3:2 над Дамаком.

Најбољи стрелац у историји "орлова" био је двоструки стрелац, а одиграо је свих 90 минута, баш као и Милинковић-Савић.

Пре дњих двојице, отказ селектору Стојковићу послао је и Душан Влаховић, који је навео породичне разлоге за одсуство.

"Што се тиче Влаховића, Сергеја и Митра ствари су врло једноставне", почео је Стојковић за сајт Фудбалског савеза Србије.

"Влаховић ме је звао, рекао да има породичне проблеме, у то не улазим и надам се да ће то што има решити на позитиван начин, што му искрено желим. Митровић и Сергеј практично све време играју у Ел Хилалу под повредама. Момци су се јавили, причали смо, разумем све, хоће да искористе време како би те повреде санирали."

Објаснио је селектор и шта мучи фудбалере Ел Хилала.

"Код Митровића је проблем задња ложа, код Сергеја бол у леђима, игра под инјекцијама, мислим да је реч о пршљену. С обзиром на то да смо склони различитим спекулацијама, овим желим да нагласим да нема простора за тако нешто. У понедељак је конференција за медије на којој ћемо разговарати детаљније о многим темама, као и о нашим циљевима у Лиги нација, али пре свега припреми за утакмице у квалификацијама за Светско првенство."

"Одлазак на треће велико такмичење у низу биће наш приоритет у наредном периоду", закључио је Стојковић.

После отказа Митровића, Влаховића и Милинковић-Савића селектор Стојковић ће коначан списак играча на које ће рачунати у прва два меча Лиге нација објавити у петак, 30. августа.

image