Шок године у Њујорку – Алкараз пао у другом колу!

Болан пораз у финалу Олимпијских игара очигледно је много утицао на једног од најбољих тенисера данашњице

Карлос Алкараз завршио је учешће на овогодишњем Ју-Ес опену већ у другом колу, шокантним поразом од Холанђанина Ботика Ван Де Зандсхулпа.

Млади Шпанац је био непрепознатљив током читавог меча и после нешто мање од два и по сата претрпео је пораз резултатом 6:1, 7:5, 6:4.

Освајач Ролан Гароса и Вимблдона очигледно није успео да се опорави од тешког пораза у финалу Олимпијских игара од Новака Ђоковића – прво је заустављен у раној фази мастерса у Синсинатију, а онда је доживео још један неуспех на стадиону на којем је дошао до првог гренд слем трофеја.

За разлику од њега, Ван Де Зандсхулп, који је током лета размишљао о завршетку каријере, одиграо је савршену партију.

Протутњао је кроз први сет препустивши Алкаразу само један гем и најавио је тада да је спреман за велико дело. Момак из Мурсије, са друге стране, никако није успевао да пронађе карактеристичан ритам којим ломи малтене сваког ривала.

Најјачи отпор пружио је у другом делу игре, вратио се из резултатског минуса, али је још једном поклекао у финишу и Холанђанин је дошао на корак до тријумфа.

У трећем сету виђена је пресликана ситуација из другог и тренутно 74. играч света је прославио највећу победу у каријери.

"Остао сам без речи", истакао је Ботик непосредно после победе.

"Било је ово невероватно вече за мене. Мислим да сам од првог поена веровао да имам шансу."

Он ће у наредној рунди играти против 25. носиоца Џека Дрејпера, који је претходно максималним резултатом елиминисао Аргентинца Дијаза Акосту.

Ју-Ес опен је на програму од 26. августа до 8. септембра, игра се за наградни фонд од 75.000.000 долара, а титулу брани Новак Ђоковић.