Моћан је Богдан Богдановић - "затрпао" кош Чикага за нову победу Атланте

Хокси су до победе стигли упркос томе што су губили на 0,5 секунди пре краја меча

Поново је онај стари! Српски репрезентативац Богдан Богдановић, био је први стрелац Атланте у драматичној победи над Чикаго Булсима са 123:122, после продужетка.

Након што је два дана раније убацио 31 поен против Бруклина, сада је српски бек одиграо још један сјајан меч, у ком је његов тим на невероватан начин стигао до тријумфа у последњем делићу секунде.

Богдановић је на терену провео 36 минута, а убацио је шест тројки, показавши да може да буде предводник Атланте. Имао је и седам скокова и пет асистенција. Ипак, упркос његовој одличној игри, Атланта је против Булса морала да игра продужтак. А у њему је било шта да се види.

При резултату 112:112, Богдановић је убацио пет везаних поена, што је донело осетнију предност Хоксима.

Међутим, Чикаго успева да преко Демара Дерозана стигне до минималне предности са линије пенала у практично последњој секунди. Ни то им није било довољно да се реше Хокса, пошто је Треј Јанг убацио лопту са стране, а Еј-Џеј Грифин успео да за 0,5 секунди прихвати додавање и одмах прецизно шутне.

Тако је Атланта стигла до 14. победе у 27. мечу у сезони. У редовима Чикага је најбољи био Дерозан, који је постигао 34 поена и уписао 13 скокова и осам асистенција, за чак 45 минута на терену. Али против упорне Атланте ни то није вредело.

НБА резултати, недеља на понедељак:

Детроит - Лос Анђелес Лејкерс 117:124
Њујорк - Сакраменто 112:99
Орландо - Торонто 111:99
Филаделфија - Шарлот 131:113
Атланта - Чикаго 123:122*
Хјустон - Милвоки 97:92