Спорт

Алкараз после дебакла: Није ме омео пораз од Новака, борио сам се са собом

Млади Шпанац верује да је прошао још једну "школу" из које ће извући поуке
Алкараз после дебакла: Није ме омео пораз од Новака, борио сам се са собомGetty © Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

Карлос Алкараз био је веома незадовољан својом игром после елиминације са последњег гренд слема у сезони – Ју-Ес опена.

Алкараз је заустављен у Њујорку већ у другом колу, пошто је од њега био бољи Ботик Ван Де Зандсхулп из Холандије, резултатом 6:1, 7:5, 6:4.

Момак из Мурсије је био непрепознатљив од првог до последњег поена, дозволио је ривалу да потпуно контролише ритам сусрета и на крају је поражен после нешто мање од два и по сата игре.

"Био је невероватан. Није ми уопште давао поене, није правио грешке, које сам очекивао", почео је Алкараз на конференцији за медије.

"Као да ме то пореметило. Мој ниво је све време био исти, а то није било довољно да себи дам шансу да победим. Много сам грешио, нисам добро ударао лоптицу. Када сам покушао да се вратим било је већ касно."

Како каже, имао је великих потешкоћа да савлада емоције и мисли које су му се врзмале у глави.

"Била је то борба са собом, у мом уму током меча. У тенису играте против некога ко жели исто што и ви – да победи. И морате са будете што мирнији како бисте боље размишљали и покушали да радите добре ствари. Данас сам играо против ривала и играо сам против себе, у својим мислима. Много емоција које нисам могао да контролишем."

Освајач Ролан Гароса и Вимблдона очигледно није успео да се опорави од тешког пораза у финалу Олимпијских игара од Новака Ђоковића – прво је заустављен у раној фази мастерса у Синсинатију, а онда је доживео још један неуспех на стадиону на којем је дошао до првог гренд слем трофеја.

"Није ме пораз од Новака уопште пореметио уочи доласка овде. Било ми је криво сат времена после меча, а после сам био поносан јер сам донео сребро за своју земљу. Мислим да је највећи проблем био што се нисам добро припремио психички за овај турнир, нисам имао времена. Међутим, све је то школа и из овога ћу нешто научити", закључио је Алкараз.

Холанђанин ће у наредној рунди играти против 25. носиоца Џека Дрејпера, који је претходно максималним резултатом елиминисао Аргентинца Дијаза Акосту.

Ју-Ес опен је на програму од 26. августа до 8. септембра, игра се за наградни фонд од 75.000.000 долара, а титулу брани Новак Ђоковић.

image