Спорт

Ван де Зандсхулп: Ово је био невероватан меч

Холандски тенисер Ботик Ван де Зандсхулп пресрећан због победе над Карлосом Алкаразом у другом колу колу Ју-Ес опена
Ван де Зандсхулп: Ово је био невероватан мечGetty © Jean Catuffe

Холанђанин је направио изненађење у другом колу, избацивши фаворизованог Алкараза са 6:1, 7:5, 6:4.

"Ово је био невероватан меч. Први пут у животу сам играо на овом стадиону, публика је била феноменална. Невероватно вече... Добро сам се бранио, видео сам статистику меча. Велики број поена сам освојио на мрежи", рекао је Холанђанин после меча.

Он је признао да је био смирен током целог меча.

"Мој тренер жели да будем агресивнији. Био сам прилично добар. Наравно, било је ту нервозе, али ако желиш да победиш једног од најбољих тенисера света, мораш да будеш невероватно смирен и да стално будеш на земљи. Играо сам веома добро, од првог поена сам веровао да могу да направим промену", рекао је Ван де Зандсхулп, који ће у трећем колу турнира у Њујорку играти против Британца Џека Дрејпера.

Алкараз је признао да је одиграо лош меч.

"Ван де Зандсхулп је одиграо добар тенис. Није правио много грешака које само очекивао да ће да направи. Био сам мало збуњен. Нисам знао како да се носим са тим. Нисам могао да подигнем мој ниво игре. Мислим да је мој ниво остао исти током читавог меча и није било довољно да победим или да дам себи шансу да се вратим у меч. Направио сам много грешака. Када сам хтео да се вратим, било је прекасно...", рекао је Алкараз.

image