Жембери: Станојевић ће нам бити најбољи пријатељ, циљ је да презимимо у Европи

Председник ТСЦ-а Јанош Жембери је после жреба за Лигу конференција рекао да ће клубу из Бачке Тополе тренер Партизана Александар Станојевић бити најбољи пријатељ наредних месеци као и да је главни циљ да се "презими" у Европи

ТСЦ је после два убедљива пораза од Макабија из Тел Авива променио тренера, бивши шеф струке Вождовца Јован Дамјановић је наследио Хрвата Деана Клафурића.

"Да, дошло је до промене тренера. Није кренуло како смо замислили, а доста смо уложили у екипу. Никад у Тополи није било бољих играча и очекивања су доста већа од постигнутих резултата, тако да смо се одлучили да променимо стратега и именујемо Дамјановића", рекао је Жембери за "ТВ Арена Спорт".

ТСЦ-у ће код куће ривали бити Ноа (Јерменија), Лугано (Швајцарска) и Легија (Пољска), док ће у госте Генту (Белгија), Астани (Казахстан) и Санкт Галену (Швајцарска).

Клуб из Бачке Тополе ће тако играти против Гента и Лугана, клубова који су у квалификацијама за европска такмичења били боље од Партизана.

"И Гент и Лугано су екипе које су избациле Партизан и мислим да ће нам Александар Станојевић бити најбољи пријатељ у месецима који долазе. Покушаћемо да осветимо црно-беле. Швајцарски фудбал је јако добар, а ми смо добили два ривала из те земље", додао је Жембери.

Председник ТСЦ-а је констатовао да је клуб могао да прође и лакше, али и теже на жребу.

"Жеља је да освајамо бодове. Прошле године смо стекли искуства, и на терену и организационо. Циљ нам је да презимимо у Европи. И Казахстан је много уложио у фудбал, све су то изазовне дестинације и то су места на која не бисмо никад ишли да нема ових такмичења. Мени је драго да идемо тамо", закључио је Жембери.