Спорт

Ђоковићев џелат заустављен већ у следећем мечу

Након највеће победе у каријере, може се рећи очекивано, млади Аустралијанац је одмах доживео пораз
Ђоковићев џелат заустављен већ у следећем мечу© Matthew Stockman

Алексеј Попирин није успео да се пласира у четрвтфинале Ју-Ес опена, пошто је од њега бољи био домаћи тенисер Френсис Тијафо.

Попирин није био у стању да поново игру из меча са Новаком Ђоковићем, када је остварио највећи тријумф у каријери, те је поражен после нешто више од три сата игре – 6:4, 7:6 (7:3), 2:6, 6:3.

Од самог старта је публици на стадиону "Артур Еш" било јасно да се Алексеј много испразнио победом над Ђоковићем и да њихов играч има одличну прилику за тријумф.

Тијафо није дозволио овога пута да буде у резултатском заостатку, као што је то био случај против Бена Шелтона и освојио је уводна два сета.

Онда је уследио велики пад у његовој игри, што је ривал искористио, али се Тијафо вратио и трећи пут узастопно ће играти најмање четвртфинале у Њујорку.

"Као клинац сам ударао у зид и замишљао да играм на овом турниру. Гледао сам сестре Вилијамс, гледао сам Роџера како освајају милион пута, стадион је назван по Артур Ешу, одувек сам желео да будем део тога", истакао је Тијафо.

Он ће у наредној рунди играти против Григора Димитрова, који је након велике борбе савладао Андреја Рубљова у пет сетова.

"Један од најталентованијих играча већ неко време. Биће тешко, има све ударце, у одличној је форми, натераћу га да заради тријумф", додао је Американац.

Ју-Ес опен се завршава у недељу, 8. септембра, а игра се за наградни фонд од 75.000.000 долара.

image