Спорт

Домогао се Лиге шампиона, па напустио Звезду - Хванг потписао за Фајенорд

Јужнокорејски фудбалер Ин Бом Хванг нови је играч Фајенорда
Домогао се Лиге шампиона, па напустио Звезду - Хванг потписао за ФајенордGetty © Srdjan Stevanovic

Хванг (27) је са клубом Фајенордом потписао четворогодишњи уговор и у клуб долази из Црвене звезде.

"Веома сам срећан што сам овде. Мој саиграч у Србији Урош Спајић ми је већ рекао да сам донео исправну одлуку да одем у Фајенорд. Ово је највећи клуб за који сам икада играо, велики клуб у Европи, тако да се надам да ћу остати овде још дуго. Знам да је стадион пун на свакој утакмици, тако да се радујем што ћу моћи да се покажем пред навијачима", рекао је Хванг који ће у Ротердаму носити дрес са бројем четири.

Он је претходну сезону провео у Звезди, за клуб са стадиона "Рајко Митић" одиграо је 42 утакмице и постигао шест голова.

Јужнокорејски фудбалер је за репрезентацију одиграо 60 утакмица на којима је постигао шест голова.

Хванг је каријери наступао за Даежон, Асан, Ванкувер, Рубин Казан, Сеул и Олимпијакос.


Хванг је објавио и опроштајно писмо у ком се захвалио свима у Звезди, као и навијачима.

"Драге 'Делије' и сви чланови Звездине породице, пре свега хвала вам много што сте ме довели пре годину дана када сам био у тешком тренутку. Хвала вам много што сте ми пружили шансу да подигнем два трофеја на крају прошле сезоне, који су ми били први у каријери", написао је нови фудбалер Фајенорда на Инстаграму.

Јужнокорејски фудбалер је истакао да му је била велика част што је наступао за Звезду, као и да је за годину дана стекао много успомена.

"Хвала вам много за 'играча сезоне', титулу коју сте ми дали прошле сезоне. И хвала вам што сте направили изузетну атмосферу на Маракани прошле среде, у мојој последњој утакмици у црвено-белом дресу. Прошло је само годину дана откако сам почео да правим успомене са свима вама, осећао сам се као да сам код куће због љубави и безусловне подршке коју сте ми пружили. Заувек ћу бити захвалан на томе. Била ми је велика част што сам био део овог великог клуба", поручио је јужнокорејски репрезентативац.

Хванг се на крају захвалио свима у клубу, као и навијачима црвено-белих.

"Не могу да престанем свима вама да говорим хвала. Управном одбору, главном тренеру, стручном штабу, људима у клубу, свим играчима са којима сам делио свлачионицу и навијачима. Желим вам сву срећу и молим вас добро пазите на мог корејског дечака Сеола. Хвала!", закључио је Хванг у објави на Инстаграму.

image