Спорт

Синер у три сета елиминисао миљеника домаће публике - Италијан у четвртфиналу Ју-Ес опена

Јаник Синер са 3:0 у сетовима савладао Томија Пола и постао последњи четвртфиналиста последњег гренд слем турнира у сезони

За ратилику од фаворита који су далеко догурали на Олимпијским играма, попут Новака Ђоковића и Карлоса Алкараза, Јаник Синер одлично гуран на турниру у Њујорку, где је стигао до четвртфинала.

Италијан није имао нимало лак задатак да се пласира међу осам најбољих тенисера на Ју-Ес опену, али је ипак у три сета славио против љубимца домаће публике Томија Пола.

Првопласирани тенисер на АТП листи прва два сета добио је после неизвесних тај-брејкова, штто му је било довољно да сломи отпор Американца и онда трећи сет добије убедљиво 6:1.

Меч је трајао нешто мање од три сата, а Синер ће се за пласман у полуфинале борити са некадашњим шампионом из Њујорка - Данилом Медведевом.

У осталим четвртфиналним мечевима састају се: Џек Дрејпер - Алекс де Минор, Александер Зверев - Тејлор Фриц и Френсис Тијафо - Григор Димитров.

Последњи гренд слем турнир у сезони игра се за укупан наградни фонд од 75 милиона долара, а титулу је бранио Новак Ђоковић.

image