Јан-Карло Симић први пут међу "орловима": Сан је бити у друштву звезда европског фудбала

Фудбалски репрезентативац Србије Јан-Карло Симић захвалио је селектору Драгану Стојковићу на указаном поверењу и истакао да је спреман да да све од себе на мечевима против Шпаније и Данске у Лиги нација

Симић (19) је прошао све омладинске селекције Србије, а нашао се на списку селектора Стојковића за мечеве у Лиги нација.

"Имао сам прилику да упознам селектора Стојковића у Торину, још док сам био члан Милана, када смо играли против Јувентуса", истакао је Симић.

"Бити овде је остварење сна, не могу да верујем да сам у друштву ових момака, професионалаца, звезда европског фудбала. Веома сам захвалан на указаном поверењу и спреман сам да дам све од себе."

Србија ће 5. септембра на стадиону "Рајко Митић" дочекати Шпанију у мечу првог кола групе А4 ЛН.

"Шпанија је топ тим, најбоља репрезентација Европе. Мислим да, ако ми будемо на свом максимуму, можемо да играмо против сваке селекције. Без страха, са вером у себе и своје могућности. Шпанија је велики тим, показала је то на Европском шампионату где су надиграли практично сваког ривала. Имају фантастичне појединце, покупили су све индивидуалне награде на том шампионату. Против Јамала сам играо током припрема у Америци, а мени се много свиђа и Нико Вилијамс. Генерално, на свим позицијама су јаки, све су то топ играчи врхунске класе."

Мечеви у Лиги нација послужиће Србији као добар тест за квалификације за Светско првенство 2026.

"Сан сваког играча је да игра Светско или Европско првенство, за Косту Недељковића и мене би то било прво. То је циљ савеза, селектора, нас играча, верујем да можемо то да остваримо", навео је српски фудбалер.

Симић је током лета потписао петогодишњи уговор са Андерлехтом.

"Желим континуитет, желим пуну минутажу, због сам тражио промену и мислим да је Андерлехт прави избор. Играмо и Лигу Европе, белгијска лига је веома добра, квалитетна и за младог играча топ адреса. Добро смо почели, немамо пораз, а као екипа још растемо јер имамо много нових играча, све то треба да се уклопи. Против Динама из Минска за пласман у Лигу Европе забележио сам и асистенцију, али мој задатак је превасходно дефанзива", рекао је Симић.