Спорт

Легендарни Американац поручио критичарима: Сви који сахрањујете Ђоковића – грешите!

Поново је чувени Американац стао у одбрану највећег свих времена
Легендарни Американац поручио критичарима: Сви који сахрањујете Ђоковића – грешите!© Tanjug/AP Photo/Julia Nikhinson

По ко зна који пут у последњих неколико година у тениским круговима покренута је прича о будућности Новака Ђоковића – овога пута након елиминације са Ју-Ес опена.

Ђоковић је такмичење на последњем гренд слему завршио већ у трећој рунди, изненађујућим поразом од Алексеја Попирина у четири сета, чиме је намирен део јавности који је прогнозирао да ће се "угасити" након освајања олимпијског злата.

Новак је и сам признао да је дошло до великог пражњења након што се домогао јединог трофеја који му је недостајао у богатој каријери, али је велика грешка одмах га отписивати.

Тог става је и Џими Конорс, некадашњи први играч планете и освајач највише пехара у историји "белог спорта" – чак 109.

"Сви који већ сахрањују Ђоковића греше. Мислим да је још рано за њега. Наравно да није лако за некога ко има 37 година као он да из недеље у недељу игра са истим интензитетом", почео је Конорс у свом подкасту.

"Једном када млади људи помисле да сте изгубили ауру, многи од њих помисле да више нисте непобедиви. То се сада дешава Ђоковићу после пораза од Попирина."

Американац је пет пута освајао Ју-Ес опен (рекорд који држи са Роџером Федерером и Питом Сампрасом), играо је до 44. године и зна како је бити "ветеран" међу младом гардом.

"Постајете старији, морате више да тренирате, напорније да тренирате, да се више жртвујете… Није то лако, али не мислим да је због тога он готов."

Мартина Навратилова је недавно изјавила да ће српском асу бити тешко да се мотивише после успеха у Паризу, али Конорс не дели то мишљење.

"Он увек од себе очекује највише. Тачно је да је у Паризу освојио оно што је целог живота сањао, да је сада освојио све важно што постоји у тенису, али и поред тога не верујем да се његов крај ближи. Тачно је да су Олимпијске игре за њега биле приоритет, тачно је да је то променило његов однос према неким другим турнирима, али сам сигуран да он никада не би изашао на терен са мањим очекивањима", закључио је Конорс.

Ђоковић ће се на терену поново наћи 14. и 15. септембра, када ће предводити Србију против Грчке у Дејвис купу.

image