Спорт

Нове "бомбе" за Лигу шампиона, Крунић и Силас нова појачања Звезде

Након Немање Радоњића, црвено-бели су ангажовали Радета Крунића и Силаса Катомпу
Нове "бомбе" за Лигу шампиона, Крунић и Силас нова појачања ЗвездеGetty © SOPA Images

Тим из Љутице Богдана пронашао је замену за везисту Хванга.

Раде Крунић се враћа у српски фудбал, након дугогодишњег ангажмана у Италији.

Крунић стиже из Фенербахчеа, и задужио је дрес са бројем шест.

Фудбалер који је рођен 1993. године у Фочи, је у локалној Сутјесци започео сениорску каријеру.

Пажњу фудбалске јавности скренуо наступајући за Доњи Срем и Борац из Чачка. Након тога, уследио је прелазак у Емполи за који је на 119 утакмица постигао 13 голова, а затим је обукао дрес Милана. Крунић је за Милан одиграо 139 утакмица и постигао три гола, а претходну сезону је провео у Фенербахчеу и уписао 22 наступа.

"Реч је о великом звездашу и фудбалеру који је представљао "мотор" сваке екипе у којој је био због своје брзине и агресивности на средини терена. Крунић је стандардан репрезентативац Босне и Херцеговине, а нема сумње да ће фудбалер који има скоро 300 наступа у Серији А бити огромно појачање за наш тим" закључују црвено-бели.

Крунић је појачање Црвене звезде за Лигу шампиона, а очекује се да до краја дана, српски клуб озваничи још неко појачање.

Редове српског тима појачао је и Силас Катомпа.

Крилни фудбалер Штутгарта стиже на једногодишњу позајмицу из немачке екипе.

Силас је рођен 6. октобра 1998. године у Киншаси, главном граду ДР Конга. Прве сениорске кораке направио је у француском Паризу, за који је на 35 мечева уписао 11 голова уз две асистенције, након чега је Штутгарт брзо реаговао и ангажовао га, тада као двадесетогодишњака и најбољег фудбалера Лиге 2. За Штутгарт је наступао пуних пет сезона и има фантастичну статистику - 132 утакмице и 35 голова.

"Нема сумње, реч је о једном од најбржих фудбалера у Европи који успешно може да покрива готово све позиције у нападу и који атлетским способностима прави разлику на највећим утакмицама. Успешно је наступао и као десно, и као лево крило, и као центарфор, па у неколико наврата и као предњи везни. За репрезентацију ДР Конга је уписао 16 наступа уз један погодак и нема дилеме да ће бити велико појачање за Црвену звезду", наводи се у саопштењу српскго клуба.

Претходно су црвено-бели обавеcтили јавност да се Немања Радоњић вратио у Звезду.

image