Спорт

Млади шпански фудбалер одушевио изјавом: Не носим мајицу од 600 евра, када моја мајка зарађује 700

Херој Шпаније на Олимпијским играма у Паризу, млади 23-годишњи Серхио Камељо, још једном је одушевио јавност – овога пута не головима, већ изјавом из које би многи могли штошта да науче
Млади шпански фудбалер одушевио изјавом: Не носим мајицу од 600 евра, када моја мајка зарађује 700Getty © Juan Manuel Serrano Arce

Камељо је у финалу Олимпијских игара са два поготка донео својој репрезентацији златну медаљу, а са добрим партијама наставио је и у дресу Рајо Ваљекана.

Ипак, последњи успех младог Шпанца није везан за фудбалски терен, већ за изјаву коју је дао за "АБЦ".

"Нећете ме видети да носим мајицу од 600 евра, када моја мајка цео живот зарађује 700 евра месечно. То једноставно не би било у реду. Увек смо живели скромно и то је нешто што сам задржао и данас. Нећу купити себи скупоцен сат, када мој брат нема ниједан. Неки људи умеју да цене ствари више од других. У фудбалу је данас, нажалост, много играча који не знају шта ће са новцем. Имао сам много таквих саиграча", рекао је Камело.

Нападач се прошле сезоне из црвено-белог дела Мадрида преселио у предграђе Ваљекас за пет милиона евра, недељно зарађује 12.500 европских новчаница, али то га није спречило да и даље вози "бубу" коју је купио 2016. године.

image