Спорт

Руски министар спорта: Вратићемо се у МОК, али и наши спортисти морају да буду гласнији

Руски министар спорта Михаил Дегтјарјов рекао је да ће Русија тражити повратак на Олимпијске игре и да ће у земљи бити развијени додатни формати такмичења
Руски министар спорта: Вратићемо се у МОК, али и наши спортисти морају да буду гласнији© РИА Новости/Александр Вильф

У среду се у Владивостоку, у оквиру Источног економског форума (ЕЕФ), одржава сесија "Промена прекретница у светском спорту. Обликовање нашег одговора".

Русија је изолована из светског спорта због Специјалне војне операције у Украјини и њеним спортистима је забрањено учешће на међународним такмичењима.

"Покренућемо све међудржавне формате, осим оних главних – Олимпијских игара. Ми ћемо се вратити у Међународни олимпијски комитет (МОК) и развијати додатне формате", рекао је Дегтјарјов.

Он је додао да и сами спортисти морају бити гласнији у борби за своја права.

"Желели бисмо више подршке од самих спортиста из других земаља, али такође можемо да рачунамо на то да ће наши спортисти више говорити."

"Агресивном таласу можемо се супротставити снагом истине, не можете нас дискриминисати по било ком основу, а знамо да је допинг зло. Ако буду ћутали, Америка ће наставити да нас удара са свих страна. Има нас много, али смо из неког разлога тиха већина – морамо постати гласна већина, зато радимо на томе", закључио је министар Дегтјарјов.

image