Спорт

Пикси пред Шпанце: Имамо проблема за извоз, противник међу најбољим на свету

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси говорио је о проблемима унутар ФСС-а, као и о наредном противнику "орлова" - селекцији Шпаније
Пикси пред Шпанце: Имамо проблема за извоз, противник међу најбољим на свету© ATA Images

Селектор "орлова" причао је о томе како Србија у фудбалу има проблема на извоз.

"Знате како, не бих хтео да дајем било какве коментаре и реплицирам преко медија. Свако има право да каже шта жели, шта мисли, шта хоће. На томе бих се зауставио. Што се проблема тиче у српском фудбалу, имамо их за извоз. Од мог доласка, стално су проблеми присутни."

"Ја сам тренер, фокусиран сам, нити се бавим кадровским питањима, нити решењима, нити водим политику ФСС-а. То се за једном и за увек зна. Не волим да се моје име помиње и меша у те ствари. То је тендециозна ствар коју не разумем. Ја сам тренер и бавим се тимом, гледам да урадим посао што боље могу", додао је Пикси.

Истакао је Стојковић да атмосфера у репрезентацији није пријатна.

"Ми смо већ два пута имали састанке јуче, имали смо видео анализу противника. Данас смо поновили све то још једном да утврдимо градиво и да дам неке смернице играчима шта треба радити и како треба изгледати. Све ово што се пише и прича, моја порука је да се фокусирају на утакмицу и да их не дотиче. Мислим да је пријатно, није пријатно... Навикли смо на то, заиста сам врло фокусиран на утакмицу. Нећу дозволити да ме било ко избаци из такта и поремети за тактику", каже селектор.

Србију у четвртак очекује дуел са Шпанијом у оквиру Лиге нација.

"Тачно је да је Шпанија једна од најбољих екипа на свету, у Европи је показала и доказала и један невероватан скуп талента на једном месту. Једна супериорност у техничком смислу. Тамо не постоји ниједан играч, укључујући и голмана који не контролише лопту како би сви волели. Једна фудбалска моћ, имали су генерације иза ове које су биле, ова генерација са младим играчима је храбар потез после Светског првенства да регенерише шпански тим, дала је резултате. Једноставно... Имају заиста много квалитетних играча и апсолутно је небитно да ли ће Родри и Мората играти, ту су Зубименди."

"Очекује нас једна тешка утакмица у сваком случају, тешка и у исто време одлична прилика. Ја се радујем тој утакмици, зато што је то шанса за нас, за неке играче... Да покажу и докажу да су са правом на списку и да су са правом у репрезентацији", додао је.

Пикси је открио и да је нови капитен Србије Никола Миленковић.

"Нови капитен је Никола Миленковић. Он има највећи број утакмица, одиграо је 57 утакмица, а његов заменик биће Рајковић", закључио је Пикси.

image