Ју-Ес опен ће добити новог шампиона - Синер елиминисао Медведева

Јаник Синер је са 3:1 савладао Данила Медведева и пласирао се у полуфинале Ју-Ес опена, где ће му противник бити Британац Џек Дрејпер

И последњи освајач Ју-Ес опена елиминисан је са последњег гренд слема ове сезоне, па ће Њујорк добити новог шампиона, односно тенисера који никада у каријери није подизао пехар на теренима Флешинг медоуза.

Данил Медведев је завршио учешће на турниру у "Великој јабуци", бољи од њега био је први тенисер на АТП листи - Јаник Синер.

Италијан је показап да се налази у одличној форми и за мање од три сата савладао шампиона Флешинг медоуза из 2021. године са 3:1 у сетовима.

Шампион Аустралијан опена добио је први сет 6:2, узвратио руски тенисер 6:1, али је Италијан у последња два сета био чврст и концентрисан и са 6:1, 6:4 обезбедио пласман у полуфинале.

Синер ће се за место у новом гренд слем финалу борити са Џек Дрејпером, који је неочекивано лако, у три сета, савладао Аустралијанца Алекса де Минора - 6:3, 7:5, 6:2.

У другом полуфиналу састаће се два Американца - Френсис Тијафо и Тејлор Фриц, што значи да ће САД имати првог финалисту једног гренд слем турнира после 15 година.

Ју-Ес опен се ове године игра за укупни наградни фонд од 75 милиона долара, а титулу је бранио Новак Ђоковић, који је елиминисан у трећем колу.