Спорт

Нови почетак Пиксијевих "орлова" - "неки нови клинци" нападају шампиона Европе

Фудбалери Србије играју вечерас од 20.45 први меч у оквиру Групе 4 А Лиге нација, а у Београд, као гост подмлађеним "орловима", стиже шампион Европе - селекција Шпаније. Кретање резултата и ток меча можете пратити на нашем порталу путем блога уживо
Нови почетак Пиксијевих "орлова" - "неки нови клинци" нападају шампиона ЕвропеGetty © Sven Hoppe

После неуспеха на Европском првенству у Немачкој, где смо много више очекивали од Пиксијевих "орлова", фудбалска репрезентација Србије почиње ново поглавље.

Пласман у А Лигу нација сам по себи поприлично је остварење, али сада је дошло време да се на терену покаже да ли "орлови" ту заиста и припадају.

Први меч Србија игра на свом терену и то против, ни мање ни више, селекције која је овог лета освојила све што се освојити може - титулу шампиона Европе, а потом и златну медаљу на Олимпијским играма у Паризу.

И док навијачи у Србији с нестрпљењем очекују да на терену стадиона "Рајко Митић" виде Јамала, Вилијамса, Олма, Руиза и остале шпанске мајсторе фудбала, на другој страни неће имати прилику да уживају у игри најбољих српских фудбалера.

Душан Тадић је завршио са репрезентативном каријером, из различитих разлога селектору Стојковићу отказали су Александар Митровић, Сергеј Милинковић-Савић и Душан Влаховић, док је неколицина играча дошла на окупљање "начета".

Селектор је говорио колико проблема има његова екипа, фудбалских и оних мало другачијих, али то није разлог да "орлови" против шампиона Европе не пруже свој максимум и покажу колико могу у овом тренутку.

Притом, прилику да заиграју на великој сцени требало би да добију и неки млађи играчи, као и они који су годинама део репрезентације, али до сада нису имали значајнију улогу.

Оно што се зна је да ће "орлове" са капитенском траком на руци предводити Никола Миленковић, а "неки нови клинци" имаће прилику да се надигравају на "Маракани" са једном од најбољих селекција на свету, која, истина, не долази у Београд у најјачем саставу.

Селектор Стојковић већ је говорио да је главни циљ мечева у Лиги нација останак у елитном друштву, али и припрема за нешто још важније - квалификације за наредни Мундијал, које стартују у марту.

Дуел између Србије и Шпаније на програму је од 20.45 на стадиону "Рајко Митић", а кретање резултата и текстуални пренос утакмице можете пратити на нашем порталу путем блога уживо.

image