Спорт

Сабаленка убедљива против Наваро, за трофеј у Њујорку ће се борити против још једне Американке

Белоруска тенисерка Арина Сабаленка пласирала се у финале последњег гренд слема у сезони, пошто је са 6:3, 7:6 савладала Американку ЕМу Наваро

Арина Сабаленка поново је у финалу Ју-Ес опена - Белорускиња ће другу годину заредом играти финални меч у Њујорку и покушаће да дође до трећег гренд слем трофеја у каријери.

Сабаленка је можда и лакше него што се очекивало дошла до победе над домаћом тенисерком Емом Наваро - 6:3, 7:6.

Белорускиња је у првом делу игре оправдала улогу фавориткиње и направила један брејк више од противнице за вођство од 1:0.

Арина је и у другом сету прва дошла до брејка, сервирала за победу при резултату 5:4, али се Наваро вратила и одвела други део игре у тај-брејк.

Американка је повела 2:1 у одлучујућем гему, али је онда Белорускиња везала шест поена и дошла до тријумфа и другог узастопног финала у Њујорку.

Сабаленка је обе гренд слем титуле освојила у Аустралији, а за трофеј у Њујорку бориће се против још једне Американке - Џесике Пегуле.

После победе над Игом Швјонтек, Пегула је у полуфиналу после преокрета била боља од Каролине Мухове - 1:6, 6:4, 6:2, па ће тако први пут у каријери играти меч за титулу на неком гренд слем турниру.

Финале ЈУ-Ес опена у женској конкуренцији на програму је у суботу у 22 часа по средњоевропском времену.

image