Ново емотивно вече на "Монументалу": Аргентина побеђује и опрашта се од легенди

Било је емотивно у Буенос Ајресу поново, али Аргентина већ дуго не осећа негативне емоције

Фудбалери Аргентине уписали су нову победу у квалификацијама за Светско првенство савладавши Чиле резултатом 3:0 (0:0).

Шесту у седмом мечу и прву од јула када су у финалу Копа Америке савладали Колумбију и додали још један трофеј у своју колекцију, који су потом и показали окуплењим навијачима на "Монументалу" после синоћног дуела.

Није "гаучосе" омело ни неиграње Лионела Месија, који јесу били бољи противник и у првих 45 минута, ређали шансе, али су на голове морали да сачекају друго полувреме.

Серију је покренуо Алексис Макалистер у 48. минуту на асистенцију Хулијана Алвареса, а нови нападач Атлетико Мадрида је у 84. минуту прекинуо лошу серију на старту нове сезоне дуплиравши предност Аргентине у 84. минуту.

Коначан резултат поставио је Пауло Дибала у првом минуту надокнаде, на асистенцију још једног резервисте Алехандра Гарнача.

Дибала је оправдао "десетку" на леђима коју је за ову прилику позајмио од Месија, а небеско-плави су искористили прилику да се опросте и од легендарног Анхела ди Марије, који је одлучио да се повуче из националног тима.

Кроз четири дана Аргентина гостује код Колумбије, док ће Чилеанци очајан почетак квалификација покушати да поправе против Боливије.

Аргентина је прва на табели јужноамеричке квалификационе групе, има 18 бодова, Чиле је девети са само пет.

Фудбалери Боливије победили су Венецуелу резултатом 4:0 и тако приредили изненађење.

Венецуела је четврта на табели са девет бодова, Боливија је седма са шест.

Пласман на Мундијал обезбедиће шест првопласираних репрезентација из јужноамеричких квалификација, док ће седма селекција играти у баражу.

Светско првенство 2026. године биће одиграно од 11. јуна до 19. јула у САД, Канади и Мексику.