Спорт

Стојковић пред дуел са Данском: Очекујем утакмицу попут оне на Европском првенству

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић рекао је да је његова екипа дошла у Копенхаген да одигра најбоље што може и оствари позитиван резултат
Стојковић пред дуел са Данском: Очекујем утакмицу попут оне на Европском првенствуGetty © Florencia Tan Jun - UEFA

Mеч на стадиону "Паркен", у оквиру Лиге нација, долази само два и по месеца после ремија Србије и Данске у последњем колу групе Ц на Европском првенству.

"Данска је овек била неугодан и тежак противник. Из циклуса у циклус, пласманима на велика такмичења потврђују квалитет. Недавно смо на Европском првенству одиграли утакмицу која је била од изузетне важности и за нас и за њих, утакмица је завршена 0:0, а тим резултатом су они били много задовољнији. Очекујем да сутрашња утакмица буде на исто таквом нивоу. Екипа се није много променила у односу на наш претходни меч, па не верујем да може много шта да се промени у њиховом систему, анализирали смо све и спремни смо. Ми смо дошли овде да одиграмо најбоље што можемо и остваримо позитиван резултат", рекао је Стојковић на конференцији за медије у Копенхагену.

Кадровска ситуација у екипи је добра.

"Нико од играча се не жали на повреду, сви играчи који су овде биће у конкуренцији за тим. Умор постоји, али и Данска је играла са Швајцарском. Морамо да се прилагодимо и освежимо екипу, да буде спремна за изазов какав је Данска", закључио је Стојковић.

На конференцији је говорио и дефанзивац Страхиња Павловић, који је сад један од искуснијих у тиму после доласка новог таласа млађих играча.

"Пре утакмице са Шпанијом причао сам са неколико млађих играча и осетио сам код њих самопоуздање и спремност да дају много репрезентацију", изјавио је Павловић, а затим се подсетио меча који су Србија и Данска одиграле у Минхену 25. јуна.

"Била је то јако тешка утакмица коју уопште нисмо лоше одиграли, били смо јако близу, да је Јовић био пар центиметара иза играча ми би добили ту утакмицу", закључио је Павловић.

Наша репрезентација није победила Данску од 1990. године, а утакмица у Копенхагену игра се у недељу од 18 часова.

image